Teo potpisao, pa seo sa ‘bratom’ da kuje planove o zlatu

Ulazimo i u novi dan free agencya. Ostalo je još dosta kvalitetnih igrača, iako su oni najbolji već odabrali svoje klubove. Sada ekipa se većinom okreću popunjavanju svojih klupa, a juče smo videli kako su Cavsi i Thunderi obavili svoje s Greenom i Feltonom. Osim toga oba Bogdanovića su potpisali svoje ugovore, a i Miloš Teodosić je napokon stigao u NBA ligu. Juče je i zvanično potpisao ugovor sa LA Clippersima:

A Tea je nakon potpisivanja u SAD dočekao njegov odlični prijatelj i saborac iz reprezentacije, Bogdan Bogdanović:

Time je Srbija kompletirala petorku u NBA za narednu sezonu, jer osim Tea ugovore imaju i Bogdan Bogdanović (Kingsi), Nemanja Bjelica (Wolvsi), Nikola Jokić (Nuggetsi) i Boban Marjanović (Pistonsi).

Recap dana: Jedan Bogdanović u Pacersima, drugi u Kingsima, Hardaway ponovo Knick!

Najveća vest dana je svakako Hardenovo produženje ugovora. Dobio je najveći ugovor ikada u NBA ligi i cifre od kojih zaboli glava. No Brada je izvrsnom igrom to zaslužio i videti ćemo koliko može u paru s Paulom.

Potpisan najveći ugovor u istoriji NBA!

10. jul, 2017. 

  • Izleda da će Melo-saga napokon dobiti završeta. Trebao je otkupiti svoj ugovor i potpisati za drugu ekipe, trade se spominje još od sredine prošle sezone ali nije bilo dovoljno dobrih ponuda. Sve do sada. Posao s Rocketsima je propao zato što Knicksi nisu hteli Andersona, praktički jedinu stvar koji su Rakete mogle ponuditi. No sada se čini kako će Morey ipak uspeti pronaći treću ekipu da preuzme njegov ugovor i da Melo napokon dođe u Rocketse. Prema Melu ovaj posao je blizu kraja i gotovo je siguran kako će promeniti klub u skorašnje vreme.

  • Celticsi su rešili problem back up centra tako što su potpisali dosadašnju rezervnu peticu Pistonsa, Arona Baynesa. Ovim tradeom je otvoren prostor za našeg Bobana Marjanovića da dobije veću minutažu naredne sezone:

9 jul, 2017.

  • Raptorsi su danas najzaposlenije ekipa. Nakon Carrolla odlučili su tradeati i Corya Josepha. Solidni back up play bi mogao završiti u Pacersima. U sign and trade dealu put Toronta bi trebao ići šuter C.J. Miles. Nakon odlaska Carrolla Powell će preći u startnu rolu što ostavlja prazno mesto na klupi, to će sada popuniti Miles.

  • Joffrey Lauvergne, francuski internacionalac, koji je prošle sezone nastupao za Oklahomu i Chicago, nalazi se u statusu slobodnog agenta pošto Bullsi nisu pokazali interesovanje da produže saradnju sa njim. Za njega je, kako izvori pokazuju, interesovanje pokazalo već nekoliko klubova:

  • Jamal Crawford se odlučio na neočekivan potez. Očekivalo se potpisivanje s Cavsima nakon što su Hawksi otkupili njegov ugovor no na kraju je završio u Wolvesima. Dominiraju ovim letom i stvaraju odličnu ekipu. Nakon što su pojačali petorku s Butlerom i Teagueom sada su doveli i jednog od najboljih 6. igrača lige. Jamal je potpisao 1+1 ugovor s player opcijom i dobiti će 8,9 miliona $.

  • Nakon razočaravajuće sezone Carroll više nije član Toronto Raptorsa. Nakon Hawksa se nije pokazao u Kanadi, te su ga Raptorsi odlučili poslati u Netse. Netsi koji imaju previše mesta pod capom su odlučili preuzeti ogorman Carrollov ugovor, a uz to su dobili i 2 picka na draftu, po jedan iz prve i jedan iz druge runde. U drugom smeru je otišao Justin Hamilton i činjenica da na capu Raptorsa više nije Carrollov ugovor.

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Milutinov dobija priliku u Spursima? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*