Recap sezone: Dallas Mavericks

Prošla sezone je bila jedna od najneuspešnijih u zadnje vreme za Mavse. Ograničen roster, dosta stara ekipa su učinile svoje, no Cuban i Carlslie i dalje nisu išli putem tankiranja. Na kraju su mogli završiti puno gore od 11. mesta Zapada. U napadu su bili jedna od najgorih ekipa lige, dok su se obranom držali iznad vode. Zabijali su prosečno najmanje poena u ligi, no bili su 4. po primljenima, tako da je obrana ipak odrađivala vrlo dobar posao.

Sezona je za njih krenula očajno. Imali su katastrofalan prvi mesec u kojemu su uspeli doći do samo 4 pobede. Odmah se vidilo kako nemaju kvalitet da stignu do playoffa, a posebno su kratki bili na bekovskim pozicijama. Bilo je takvo stanje da je bivši bek Cedevite Pierre Jackson startao u nekim utakmicama (ove sezone je igrao za Cedevitu i Mavse!) No otkrićem Ferrela stvari se pomalo menjaju.

Yogi from D-League

Otkriće godine za Mavse. Rookie je od početka godine bio u rosteru, no nije dobijao priliku. Tek se krajem prvog meseca ukazala šansa za Yogia i on ju je objeručke prihvatio. Neverovatna predstava protiv Blazersa sa 32 poena i pobedničkim košem lansirala ga je u nebesa. Bio je na 10-dnevnom ugovoru, no sada je potpisao pun garantirani višegodišnji ugovor s Dallasom koji ga je nagradio za odlične igre. Do kraja sezone je igrao vrlo dobru košarku, na kraju je završio na proseku od 10 poena i 3,7 asista.

Dirkules milestone!

Ova godina je bila veoma uspešna za najboljeg košarkaša Mavsa u istoriji. Plavi anđeo Dirk Nowiztki je prešao magičnu brojku od 30,000 poena u karijeri. Nešto s čime se ne može pohvaliti puno ljudi. Odigrao je solidnu sezonu, reći ćemo i više nego u skladu sa svojim godinama. Više je igrao centra, noge su sporije nego ikada no šutevi i dalje upadaju kao da je rookie. Obradovao nas je što će igrati još barem jednu sezonu.

Barnes i onaj drugi Curry

Cuban je solidno odradio prelazni rok. Dao je poverenje Barnesu, čoveku koji je odlično odrađivao posao 3-D igrača koji nema previše ovlasti, no bilo je pitanje kako će se snaći s loptom u rukama. Odgovor je vrlo dobro. Bio je najbolji strelac Mavsa sa 19,5 poena i vrlo solidnim postotcima. Imao je dosta ovlasti i to je solidno koristio, te samo očekujemo još veći napredak od njega. Seth Curry je prošle sezone pokazao naznake Curry gena u Kingsima, a ove godine je nastavio i u Mavsima. Imao je nekoliko sjajnih utakmica, a Carlslie mu je našao baš ono ulogu koja mu odgovara-šutera s klupe. Pretežito menja Wesa, a nekada uskoči i na playa, no primarni zadatak mu je šut. Tu se odlično snašao i pokazao da je vrlo dobar rotacijski igrač-kada ga znaš upotrebiti.

 

5 Trackbacks / Pingbacks

  1. Southwest 2018 - 2019: Nuklearna sila, i poklekli velikani - Ostatak Sveta
  2. Dallas Mavericks 2018-2019: Halee' Luke i odlazak Plavog Anđela - Ostatak Sveta
  3. Dallas Mavericks 2018-2019: Halee' Luka i odlazak Plavog Anđela - Ostatak Sveta
  4. Southwest 2019 - 2020: Papirnate rakete, neka nova lica Dallasa i uvek neugodni Spursi - Ostatak Sveta
  5. Dallas Mavericks 2020-2021 Lukina afirmacija i izostanak pomoći - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*