Jokićev ugovor je najbolji u NBA

Ako se sagleda učinak igrača i suma koju tim izdvaja u ugovoru, ugovor Nikole Jokića među najboljima je ukoliko se gledaju centri u NBA ligi. Ovo je zaključak analize koju je ponudio američki portal ‘Bleacher report’, koji je napravio listu najboljih ugovora u NBA ligi za svaku od pozicija.

Jokić sa Nuggetsima ima potpisan dvogodišnji ugovor vredan 3.1 milion dolara, a druga godina (2018-2019) nudi mogućnost Denveru da uradi šta želi (‘team option’). Očekuje se da će Jokić narednog leta potpisati novi, višemilionski, ugovor, i da će ga klub učiniti ograničeno slobodnim agentom. U tom slučaju Jokića će moći kontaktirati i drugi klubovi, ali će Denver moći izjednačiti bilo koju ponudu koja stigne za igrača.

Na poziciji krilnog centra najbolji ugovor ima Draymond Green koji sa ‘ratnicima’ ima ugovor od 52.4 milina za tri godine, na krilnoj poziciji tu je Joe Crowder iz Bostona koji prima 21.9 miliona za tri godine.

Na poziciji beka šutera nalazi se Jonathan Simmons koga je Magic potpisao za 18 miliona za tri godine, a na prvom mestu je Patrick Beverley koji u Clippersima prima 10.5 miliona za 2 godine.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*