Zvezda na ‘američki’ pogon!

Zvezda je izgleda odlučila pružiti šansu našim igračima koji još uvek nisu uspeli u NBA. Dvojac visokih igrača s američkih sveučilišta, Stefan Janković i Nikola Jovanović potpisali su trogodišnje ugovore s beogradskim klubom.

Nikola Jovanović je već bio u omladinskim selekcijama Zvezde, ali i Partizana. Nakon toga otisnuo se u Ameriku te tamo nastupao za respektabilno sveučilište USC. Prošle sezone nije izabran na draftu, no iza sebe ima 2 relativno uspešna nastupa na Letnjoj ligi. Prošloga leta nastupao je za Pistonse, u toku sezone za rezervni tim Knicska, da bi ovoga leta igrao za Bullse u Letnjoj ligi:

Košarkaš iz Srbije u New Yorku

Jovanović je vest objavio i na svom Twiteeru, kako kaže jedva čeka nove izazove:

Drugi momak je Stefan Janković, igrač kojega krasi odličan šut i sjajna košarkaška inteligencija. On je igrao na 2 sveučilišta, Missouri i Hawaai. Na Havajima je osvojio i nagradu za najbolje igrača konfencije na zadnjoj godini, te je bio uvršten u najbolju petorku divizije. Na draftu nije izabran, a igrao je u D-ligi prošle godine prije nastupa na Letnjoj ligi.

Za Zvezdu je potpisao ranije još jedan naš igrač koji je igrao Letnju ligu. Radio se o 23-godišnjem pleju Nikoli Radičeviću. Nakon što je napustio Sevillu, Radičević je u julu nastupao za Denver na Letnjoj ligi gde nije ostavio neki impresivan utisak. Na 5 mečeva igrao je u proesku 15 minuta, beležio je 4 poena, i po 1.6 skokova i asistencija, uz 42 % šuta iz igre.

Odlučio je potpisati za Zvezdu, što su već preneli mediji iz regiona referirajući se na Tweet jednog od regionalnih skauta.

Radičevića su Nuggetsi birali kao 57. picka na draftu pre dve godine. Nikola je poslednjih godina nastupao za tim Seville. 191 cm visoki Radičević, koji igra na poziciji jedinice ili dvojke, je u sezoni 2016/17 odigrao 28 utakmica u ACB ligi i na terenu prosečno igrao 25 minuta, uz 9,3 poena i 2,7 asistencija po utakmici. Njegov Betis završio je sezonu na pretposlednjoj poziciji i ispao iz lige.

Nakon pet godina provdenih u Sevilli, Nikola je spreman za nove izazove. Uz Zvedz za njega je interesovanje pokazalo i nekoliko evropskih timova.

8 Trackbacks / Pingbacks

  1. Milutinov i Dangubić treniraju sa Spursima - Ostatak Sveta
  2. I Radonja ode "preko bare" - Ostatak Sveta
  3. Počinje letnja liga! - Ostatak Sveta
  4. Jaramaz debitovao za Knickse - Ostatak Sveta
  5. Obračun prvog i trećeg picka, Žižić debitirao! - Ostatak Sveta
  6. Stigao play, Antić na putu? - Ostatak Sveta
  7. Antić potpisao! - Ostatak Sveta
  8. Kako je propao 'američki' projekat! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*