Zubac sa trofejom, Žižić i Bender sjajni

Mladi tim Lakersa trijumfalno se prošetao Las Vegasom i osvojio Letnju ligu. Kyle Kuzma i Lonzo Ball oduševili su košarkaški svet i pokazali kako tim sa jezera ne treba brinuti za svoju budućnost. Deo pobedničkog tima činio je i mladi hrvatski centar Ivica Zubac koji ulazi u svoju sophmore sezonu. Zubac je odigrao ukupno 8 utakmica, igrao je nešto više od 20 minuta po meču, a beležio je 10.9 poena i 5.4 skoka po meču uz 1.1 blok i 47 % šuta iz igre.

Uz Zupca, još osam igrača sa naših prostora nastupilo je za razne klubove tokom Letnje lige. Još dva Hrvata ostavila su sjajan utisak – Dragan Bender bio je nezamenjivi starter u svojim Sunsima, dobijao je puno prilike da igra ali i same slobode u igri što pokazuje njegova statistika – 5 utakmica, 31.4 minute po meču, 14.2 poena, 6 skokov, i 2.4 asistencije, ali slabiji šut – 39 %. Najbolju partiju pružio je protiv Memphisa – 20 poena, 7 skokova i 5 asistencija, 13 jula:

Još jedan centar iz Hrvatske, Ante Žižić pokazao je da će biti u budućnosti veliki adut Celticsa. On je sa Celticsima potpisao ugovor i njegov ostanak u NBA je izvestan. Igrao je na 4 meča, uz 9.3 poena i 8.5 skokova ali čak 60 % šuta iz igre.

Ognjen Jaramaz, dosadašnji play Mege, igra za mladim tim iz Knicska, i minute je dobio u svakom meču. Odigrao je pet utakmica, u proseku je igrao 12.2 minuta, uz 2.8 poena, uz 2.2 skoka i 1.6 asistenciju. Svoj najbolji meč imao je protiv Magica, kada je za 13 minuta postigao 12 poena, uz po 2 skoka i asistencije i 9 od 9 sa linije slobodnih bacanja.

Krilni centar, poreklom iz Srbije, Stefan Janković koji igra ovoga leta za Orlando Magic, u dva meča nije postigao niti jedan poen, uhvatio je 4 lopte, a šutirao je 3-0 za dva i 3-0 za tri poena. Igrao je ukupno 17 minuta.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Veliki talenat koji uči uz Lebrona i čeka svoju šansu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*