Veliki talenat koji uči uz Lebrona i čeka svoju šansu

David Liam Kyle/NBAE/GettyImages

Ante Toni Žižić možda je i najveći talenat kojeg Hrvatska trenutno ima, posebno na poziciji centra gde bi u budućnosti uz Ivicu Zupca mogao činiti sjajan tandem. Pod uslovom da se odazovu pozivima, jer prošloga leta to nije bio slučaj.

Mladi hrvatski centar bio je ovoga leta u fokusu. Prvo zbog činjenica da su ga draftali Celticsi u tim koji je tada obećavao i značajnu minutažu, ali i prostor za napredak.

Ante je potom odlučio ne igrati za hrvatsku reprezentaciju na Eurobasketu, a za Celte je vrlo uspešno nastupao u Letnjoj ligi:

Zubac sa trofejom, Žižić i Bender sjajni

Onda je došlo do velikog blockbuster tradea, u kojoj je u zamenu za Irvinga, Ante otišao put Clevelanda u paketu sa Thomasom i Crowderom. U dosadašnjem delu prvensta Žižić se nije naigrao. Iako je u pitanju talentovan igrač, njegova minutaža je vrlo mala – 3.6 minute, u 11 mečeva, za 1.2 poena i 1.2 skoka po meču.

Karijera

Ante je rođen u Splitu 4 januara 1997. godine. Tamo je i počeo karijeru, isto kao i njegov stariji i zasad poznatiji brat Andrija. Igrao je paralelno za junior i seniore. No kako je KK Split bio u jako teškoj situaciji, prešao je u Cedevitu i za juniorsku ekipu odigrao samo 5 utakmica. Iduća stanica je Cibona u kojoj je ipak manja konkurencija nego u Cedeviti, te je procijenio da će tamo dobiti više prilike. Procjena je bila dobra i Ante je zajedno s bratom u ekipi činio vrlo jaku centarsku liniju u Ciboni. Odlične igra priskrbile su mu priznanje za najboljeg mladog igrača u ABA ligi. Prošle godine su ga na draftu izabrali Celticsi 23. pickom u prvoj rundi. Odlučio je ostati još u Europi, tj Ciboni i ove sezone stvarno igra neverovatno.

Kako su ocenjeni Teo, Bogdan, Žižić

Pažnju je privukao utakmicom protiv MZT-a kada je zabio čak 37 poena i uhvatio 20 skokova, te uz to još i zabio za pobjedu.

1 Trackback / Pingback

  1. NBA ligo spremi se, oni DOLAZE! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*