Kako je propao ‘američki’ projekat!

Screenshot / ostataksveta

Košarkaški klub Crvena zvezda odlučio se za prošloga leta na jedan, naizgled, sjajan potez. Doveli su trojicu igrača koji su imali iskustva igranja preko bare, bilo na univerzitetima ili na NBA Letnjoj ligi. Činilo se kao dobitna kombinacija i za klub, i za igrače, ali i za reprezentaciju Srbije jer su u pitanju bila tri izuzetno talentovana momka. Dvojac visokih košarkaša, Stefan Janković i Nikola Jovanović, potpisali su trogodišnje ugovore sa crveno-belima, a pridružio se i play Nikola Radičević, nakon pet godina u Sevilji i probe u Nuggetsima.

Zvezda na ‘američki’ pogon!

No, nije sve išlo kako je planirano, a pomenuta trojka pružila je daleko od onoga što se od njih očekivalo. Prvi je sidro podigao Radičević. Momak koji je u Beograd stigao kao dugoročni plejmekerski projekat, otišao je nakon samo šest meseci, kada je u januaru prešao u Gran Canariu. Njegove brojke bile su vrlo skromne a ostaće zabeleženo da je najbolju učinak imao protiv MZT iz Skopja, kada je imao double double sa 17 poena i 10 asistencija.

Ovoga leta Zvedzu je zvanično napustio i Jovanović. Kako je zvanično saopštena iz kluba on je otišao u Trento, na jednogodišnju pozajmicu:

“Nikola Jovanović će u dogovoru sa klubom i njegovom agencijom, a u cilju obezbeđenja što veće minutaže, biti ustupljen u sezoni 2018/19 italijanskom košarkaškom klubu Trento. Nakon toga se vraća u Crvenu zvezdu”.

No, najviše bure izaziva status ali i ponašanje Stefana Jankovića. Kanađanin, srpskoga porekla, nije se pojavio na okupljanju Crvene zvezde, iako sa klubom ima ugovor. Crvena zvezda je najavila disciplinski postupak, a on je klub tužio zbog zaostalih dugovanja. Janković je prkeinuo svkau vezu sa CZV, pa ih više ne prati ni na društvenim mrežama, a njegov potez izazvao je bes među navijačima. Međutim, pita se i klub sa Malog Kalemegdana, a njihov stav je da igrač ne može da napusti ekipu bez obeštećenja u iznosu od 300.000 evra je mu je ostala još jedna godina ugovora. A u redu čeka najveći rival Partizan, koji nije spreman da plati taj iznos…

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*