Neodlučni Kyrie!

ESPN

Irving je uvelike otežao posao svojim poslodavcima kada je javno istupio i tražio trade. Mnoge ekipe sada nisu spremne ponuditi najbolji mogući paket kako bi doveli Irvinga, kada znaju da će ga kad tad morati pustiti. Cavsi naravno nisu spremni dati svog drugog najbolje igrača za bagatelu, te traže dosta za njega.

No nakon zadnjeg medijskog istupa Kyrie je uspeo još više otežati posao Cavsima. Izjavio je kako se ne želi vezati dugoročno niti za jednu ekipu posle tradea, već da želi ostaviti svoje opcije otvorene. To znači da i kada bi prešao negde dalje, ekipe riskiraju da samo “rentaju” Irvinga na koju sezonu. Što znači da bi sada paketi za njega trebali biti još skromniji.

Otkada je u javnost stigla vest kako Kyrie želi van iz Cavsa, puno ekipa se spominjalo u njegovom kontekstu. Počevši od Wolvesa, Heata, pa i Bostona sada na je Irving izgleda rešio dvojbi. Izjavio je kako žarko želi nastaviti karijeru u Velikoj Jabuci.

Sada je verovatno pokvario planove Cavsa. Kako Melo želi u Rocketse, a ima pravo na no trade klauzulu, Lebron i ekipa su sada u nezavidnoj poziciji. A do jutro je bivši košarkaš Denver Nuggetsa Mike Miller govorio da su Nuggetsi sjajna destinacija za All star igrača:

Mislim da bi Kajriju bilo zanimljivo da igra u Nuggetsima. Grad je neverovatan, izgrađena je organizacija kluba i bio bi lud da ne dođe. Zainteresovan je, rekao sam mu da nema drugi izbor, preneo sam mu sve to“, rekao je Miller za lokalne medije.

Ova opcija čak i zvuči realno, jer Denver ima prostora u svome capu da ponudi ugovor Irvingu, a Cavsima zauzvrat ponudi neke od svojih mladih igrača (Muddiay, Harris, na primer) ili odbrambenih zveri (Faried, Chandler), plus pickove koje bi eventualno Cleveland tražio. Miller smatra da bi se Irving savršeno uklopio u igru Denvera:

Bilo bi sjajno, kada bi mogli da koristite Irvinga, Millsapa i Jokera (Nikolu Jokića), naravno i druge igrače koje imaju. Ako budu morali da trejduju nekoga to bi bili Harris ili Chandler… Sa svim tim vi ste u Top 4 tima na Zapadu”, dodao je Miller.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*