Porzingis: Taj čovek je mentalno jak

Opasno je ‘visio’ Porzingis ovog leta. Od različitih trade opcija, posebno nakon završetka prošle sezone kada je izbegao završni intervju a smenjeni GM Knicksa Phil Jackson je njegov trade ozbiljno razmatrao i pravio kalkulacije. No, danas je pozicija visokog Letonca gotovo zacementirana u timu iz ‘velike jabuke’, a on kako je naveo želi raditi na svojoj mentalnoj snazi i samopouzdanju. U tome je pronašao i uzor:

„Želim da poboljšam mentalnu stranu“, rekao je Porzingis za zvanični sajt NBA. „Zapravo, veoma sam iznenađen Conorom Mcgregorom. Pogledao sam mnogo njegovim snimaka i prozivki i video sam koliko je mentalno jak. Zaista sam se zainteresovao za takve stvari“, rekao je 22-godišnji Letonac.

McGregor je prvi borac UFC-a koji je osvojio dva pojasa u dve različite kategorije – superlakoj i lakoj. Uz to što je žestok na terenu, McGregor je pokzao da je vrlo vešt i nezgodan i na rečima. On je jedan od kraljeva tzv ‘trashtalka’ i to je nešto što mu u značajnoj meri daje na samopouzdanju. U to se nedavno uverio i jedan od dežurnih trashtalkera u NBA, Draymond Green:

1 Trackback / Pingback

  1. Još jedan NBA star propušta EP - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*