Boogie: “Drago mi je zbog d******a što sad čupaju kosu”

Youtube / screenshot

Ok, DeMarcus Cousins je stigao među Warriorse. Kvalitet nije sporan. Sporna je teška povreda, ali i – karakter. A u gnezdu ‘ratnici’ imaju još jednog prgavca. Draymonda Greena, i što je posebno zanimljivo, između Greena i Cousinsa postoji ne tako davna istorija sukoba.

Posle duge pauze zbog povrede, znalo se da Boogie neće moći da računa na visok ugovor, i da neće moći da bira. No za mnoge odluka da ode u Golden State bila je šokantna:

Da, mogao sam dobiti i pristojan ugovor od nekog lošijeg tima, ali kako bi mi to pomoglo? Već se borim sa povredom koja može i da okonča karijeru. Ne želim da dovedem sebe u lošu situaciju, samo da bih dokazao drugima da vredim kao igrač.  Znao sam kakve će biti reakcije. Ali, j**e mi se za to. Ne kažem ovo sada zbog toga što sam video reakcije, već zato što mi se stvarno j**e.  Verovatno sada ima dosta tih drk****a koji čupaju kosu od muke, i drago mi je zbog toga“, poručio je Kazins.

Sukobi sa ‘ratnicima’

U sezoni 2016-2017 ova dva momka su ‘zaratila’ na terenu, a čini se da je prvi put deblji kraj izvukao Draymond. Krilni centar Warriorsa, i učesnik predstojećeg All Stara, Draymond Green sinoć je ranije otišao na hlađene jer je isključen pred kraj prvog poluvremena. Green je nakon dosuđenog faula nad Demarcusom Cousinsom vrlo burno reagovao i negodovao, zbog čega su mu dosuđene dve uzastopne tehničke, i automatsko isključenje. Ovo su mu bile 9. i 10. tehnička greška u ovoj sezoni.

Warriorsi su tada dobili Kingse, 109 – 86, i tako se oporavili od neugodnog poraza u Denveru. Odlučila je serija u trećoj deonici od 22-0 sa kojom je ovaj deo dobijen 42-15. Thompson sa 35 i Durant sa 21 poenom predvodili su Golden State, kod Kingsa je najefikasniji bio Matt Barnes sa 15 poena i 14 skokova.

 Da sve ovo nije slučajno, pokazao je i susret Warriorsa i Pelicansa iz prošle sezone kada su akteri ponovo bili isti – Green i Cousins:

No to nije sve. U prošloj sezoni Cousins je imao i ‘ozbiljan’ sukob sa Durantom:

A sve je pretilo da preraste u ozbiljan fizički sukob:

Boogie poludeo, Duranta spašavalo obezbeđenje…

1 Trackback / Pingback

  1. Svi mrze Draymonda, ali samo je on uspeo ovo u jednoj sezoni! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*