Svi mrze Draymonda, ali samo je on uspeo ovo u jednoj sezoni!

O Draymondu Greenu, pokretačkoj snazi i glavnom motivatoru u ovoj ekipi Warriorsa, mogli bi pisati danima. Nema statističke kategorije, košarkaškog aspekta ili rubrike, koju Green ne bi mogao popuniti. Njega volite ili ga mrzite, oduševljava ili iritira… ali to je Draymond! Da iver ne pada daleko od klada pokazuje i priča o gospođi Green, koja je isto tako žestoka na jeziku poput svog sina.

Draymond je prvi u istoriji igre kojem je pošlo za rukom ostvari triple double sa manje od 10 postignutih poena:

Osim toga što je sa triple doublom na ti, Draymond je vrhunski odbrambeni igrač. Tri puta je biran u prvu odbrambenu petorku lige, a zvanično je i najbolji odbrambeni igrač u NBA!

No, da bi kompletirali ovu listu nverovatnih učinaka Draymonda Greena, moramo se vratiti u sezonu 2015 – 2016 kada su Warriorsi odigrali fantastično u regularnom delu sezonu i oborili rekord Jordanovih Bullsa (na kraju su zasutavljeni u finalu od Cavsa, iako su vodili 3 – 1), i učinak ovog sjajnog igrača.

Naime, 30 marta 2016, Draymond je u pobedi nad Utah Jazzom učestvovao sa 13 poena, 8 skokova, 6 asistencija i 4 rampe.

On je tako postao prvi igrač u istoriji NBA (barem od kada se 1973/74 blokade mere kao statistička kategorija) kojem je pošlo da tokom jedne sezone ima najmanje 1000 poena, 500 skokova, 500 asistencija, 100 ukradenih lopti i 100 blokada. Najbliži ovom učinku pre njega bili su Lary Bird i Lebron James, ali je Draymon postavio nove granice!

Osim što je motivator, Green je i kralj trashtalka. Nekada to ide jedno uz drugo. Poduga je lista onih sa kojima je Green ulazio u klinč

Zanimljivo da je žestinu njegovog trashtalka osetio i saigrač Kevin Durant:

Green: Daleko smo od šampionskog tima

No, ima jedan igrač sa kojim Draymond nije mogao izaći na kraj:

Draymond Green: Ne kačite se sa Duncanom!

1 Trackback / Pingback

  1. Green: "Sramota me je" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*