Okrnjena Srbija razvalila Grke!

blic.rs

Sinoć smo videli dve pripremne i jednu kvalifikacionu utakmicu naših momaka. Bosna je nažalost izgubila od Švedske drugi puta u ovim kvalifikacijama, a Srbi i Hrvati su rešili utakmice u svoju korist.

Prvi su na teren u Opatiji izašle reprezentacije Hrvatske i Slovenije. Videli smo jako dobru utakmicu punu tempa, što znači da su obe ekipe u punim pripremama za nadolazeći Euro. Poveli su Slovenci u prvoj četvrtini, no na krilima Šarića i Bogdanovića Hrvati do poluvremena prelaze u vodstvo. U drugom delu se igralo koš na koš, da bi na kraju Hrvati ipak došli do pobede. Šarić je još jednom pokazao klasu i bio najbolji pojedinac utakmice sa 25 koševa i čak 15 skokova, a podelio je i 6 asista. Bogdanović je također imao vrlo dobru utakmicu sa 23 poena. Dončić je bio najbolji u redovima Slovenaca i još jednom pokazao neverovatan talenat i smirenost što nije uobičajeno za ovako mladog momka. Ubacio je čak 27 poena uz 7 skokova.

Bosanci su još jednom poklekli od Šveđana. Nakon što su izgubili na strani prvu utakmicu, sinoć su u dvorani Mirza Delibašić odigrali neprepoznatljivo loše. Počeli su vrlo dobro, Tomić je ubacio nešto pod košem, Musa izvana i izgledalo je solidno prvih 6,7 minuta. No onda pad. Dopustili su Šveđanima da se primaknu, da bi do poluvremena bilo 8 razlike za goste. Bek Musamba je odigrao izvrsno, podelio nekoliko sjajnih pasova i ubacio pokoji šut koncem prve dionice. Kasnije se nastavilo u istom ritmu, priključio se i najbolji igrač Švedske Eriksen i Bosna nije imala rešenja. Musa je bio neprepoznatljivo loš i Duletovi puleni su sada u nezavidnoj situaciji. Na kraju je Musa završio sa 12 poena, a novi Partizanovac Obrad Tomić na 11. Musamba je stavio 20 koševa, a Eriksen 15.

Poslednji na teren su izašli Srbi protiv Grka na Turniru Beograda. Nakon što su prejučer dobili Crnogorce Grci su sada morali potpisati ogroman poraz. Iako su bili bez Tea i Raduljice sjajnom obranom i šuterskom predstavom su zamrzli Grke na -32! Iako su bili bez braće Antetokoumpo Grci su odigrali neverovatno loš meč pred prepunom dvoranom. Do poluvremena su dopustili samo 22 poena Grcima, dok su Srbi s druge strane ubacili 45 i utakmica je već bila rešena. Nesebično u napadu gde su svoju prvu trojku promašili u zadnjem minutu meča i sjajnom obranom nisu dali niti milimetar šanse Grcima. Bogdanović je bio sjajan sa 14 poena i 9 asista, dok je Lučić ubacio 13, a Bobi 11 poena. Kod Grka Bourisis je ubacio 13, a Printezis i Mantzaris po 9 koševa.

Blic.rs

1 Trackback / Pingback

  1. Bosna nastavlja bez stranaca! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*