Izašao konačni raspored utakmica

Vrh NBA lige je u konačnici  izbacilo raspored utakmica za novu sezonu. Prvo smo dobili raspored za prvo veče i Božić, a sada se raspored kompletirao. Odmah od početka nas očekuju jako zanimljive utakmice, no ove sezone bi ih trebali imati nešto manje nego prošle.

Sada kada je izašao raspored, koji možete pogledati ovde, možemo početi planirati kada nas očekuje “besana” noć. Nakon otvorenja idući duel koji će se kod nas pratiti s velikim zanimanjem je onaj 21. oktobra, kada se susreću Kingsi i Nuggetsi.

Liga je na zahtev igrača uvela malo “lakši” raspored, tako da bude što manje back to back utakmica i što manje dugačkih roadtripova. To će omogućiti igračima više dana odmora između utakmica, što direktno može uticati na kvalitet lige.

Ligu otvaraju finalisti Istoka Celticsi i Cavsi, dok nas isti dan očekuje i derbi Zapada između Warriorsa i Rocketsa. Paul i ekipa će odmah na startu imati najtežu moguću prepreku. No prave poslastice nas kao i uvek očekuju za Božić.

To je ujedno i prvi susret finalista Cavsa i Warriorsa u novoj sezoni. Ostale utakmice će također biti neverovatne, a izdvajaju se Wizardsi i Celticsi koji su nam dali sjajnu playoff seriju prošle sezone, te Rocketsi i Thunderi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*