Rađanje hemije

MVP prošlogodišnjeg prvenstva Russell Westbrook and njegov novi saigrač, Paul George, treniraju zajedno u Los Angelesu. Kako su javili pojedini mediji ove su sedmice ova dva superstara viđena u LA kako zajedno treniraju, i tako započinju proces izgradnje hemije između njih dvojice koja će biti izuzetno važna za predstojeću sezonu.

Njima su se na kampusu UCLA pridružili još neki saigrači, poput Jerami Granta, Kyle Singlera, Semaja Christona i Douga McDermotta. Ovo je drugi put da West organizuje zajednički trening za svoje saigrače, a prvi put da je sa njim skupa i Paul George, All Star koji je ovoga leta stigao iz Pacersa.

U timu iz Oklahome nakon odlaska Duranta u velike rivale iz Oakland zbili su redove i nakon toga postoji samo jedan gazda na terenu – Russell Westbrook. Koliko je dominantan igrački i liderski pokazala je prošla sezona kada je imao triple double prosek. Ujedno Westbrook je ujedinio tim, u kojem svi ginu jedni za druge a najbolji primer požrtvovanja i posvećenosti su mustashe bross – centri Steven Adams i Enes Kanter koji su na duhovit način podržali svog saigrača u trci za MVP-a. Ovo je prvi u nizu aktivnosti u kojima ekipa iz gromovitog grada čini Paula Georgea delom ove familije

No more “Stash Bros”

1 Trackback / Pingback

  1. Skupila se ekipa - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*