Izvučene grupe za Svetsko prvenstvo

Nakon završetka prekvalifikacija, održan je ždred za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini koje će se održati 2019. godine. Prisetimo se da su Bosanci uspeli proći prekvalifikacije sjajnom igrom i dvema pobedama u gostima, i to u poslednjoj bez svog izbornika.

Maestro, mi smo tvoja Mona Liza!

Grupe su izvučene danas, a prve utakmice će biti 23. novembra, te će se kroz 6 ciklusa igrati sve do 25.februara. U prva tri ciklusa igrati će se grupna faza, te će proći po 3 reprezentacije iz grupe u drugu rundu. 12. najboljih će izboriti Svetsko prvenstvo, dok će poslednja reprezentacija iz svake grupe morati igrati prekvalifikacije za iduće prvenstvo.

Fiba

Najbolje su prošli Srbi i Hrvati koji su dobili relativno lagane grupe. Srbi će biti s Njemcima koje su nedavno relativno lagano dobili u pripremama, te Austrijancima i Gruzijcima. Hrvati su dobili Talijane, Nizozemce i Rumunje. Lošije su prošli Bosanci i Crnogorci. Bosna će igrati s Francuzima, Rusima i Belgijancima, sve 3 reprezentacije su dobrog kvaliteta, a Crnogorci su dobili Slovence, Špance i Beloruse.

Ove kvalifikacije će se igrati bez NBA i Euroligaških igrača, što zapravo povećava šanse “manjim” reprezentacijama koje će verovatno biti u svom puno sastavu. Npr. Bosanci bi mogli biti u gotovo istom sastavu kao i za prekvalifikacije, a tu su se već pokazali u jako dobrom svetlu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*