No drugs, no problem

Joakim Noah
Newday

Knicksi su u poslednjih nekoliko godina poznati kao franšiza kao voli davati ogromne ugovore i preplatiti određene igrače. Jedan od njih je bio i Joakim Noah. Potpisao je ogroman ugovor, dali su mu 72 miliona $ na 4 godine. Iako je Noah u svom primeu bio jedan od najboljih centara lige, sjajan u obrani i bio je glavni pokretač Bullsa, u poslednjim godinama dosta muči muku s povredama.

Tako je bilo i prošle sezone, njegove prve u Knicksima. Odigrao je samo 42 utakmice u katastrofalan učinak, postizao je 5 poena u proseku uz 8,8 skokova. Premalo za ugovor koji je dobio. Da bi stvar bila još gora po njega, pred kraj sezone su pronađene nedopuštene supstance u njegovom tijelu, te je bio suspendiran na 20 utakmica. Ta suspenzija traje još i prvih 11 utakmica nove sezone.

Noah suspendiran!

No prema rečima glavnog trenera Knicksa Hornaceka mogli bi gledati promenjenog Noaha u novoj sezoni. -“Uzevši u obzir sve te probleme s povredama, šokiran sam koliko dobro izgleda ovako rano u sezoni. Jako sam sretan kako igra. Postavlja odlične blokove, dobro koristi prostor što omogućava lakšu igru ostalim igračima, zabija polaganja. Stvarno sjajno igra.”- izjavio je Hornace po početku trening kampa. -“Želi pokazati da nije zaboravio igrati i stvarno je naporno radio preko leta”-

Ekipa Knicksa sada napokon ulazi u novu eru. Rešili su se Mela, otišao je i Phil te sada mirno mogu krenuti u rebuilding oko Porzingisa. Kako Noah još uvek ima 3 godine ogromnog ugovora, ako uspije barem malo opravdati sve te novce što su mu Knicksi dali, to će biti sjajna stvar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*