Udarni trio na testu

Photo by Bryan Terry, The Oklahoman

Nedjelja je i tradicionalno imamo barem jednu raniju utakmicu. Ovaj puta nas NBA nije počastio derbijem već duelom iz donjeg doma Istoka. Snage će u pola 10 odmjeriti Hawksi i Netsi. Obje ekipe imaju identičan score, po jednu pobjedu i poraz. Što se tiče Netsa njihov najveći problem je obrana. Protiv Pacersa su primili čak 140 poena, a ni protiv Magica se nisu iskazali. Jedna od svijetlijih točaka ne samo Netsa već i lige je D’Angelo Russell. Odlično je odigrao obje utakmice i pokazao da mu ova veća sloboda u Netsima itekako odgovara. Hawski su dobili Mavse, a tada su šutirali preko 50% iz igre, da bi ih u idućoj tekmi Hornetsi naglo prizemljili. Obe ekipe su u teškom rebuildingu, no imati ćemo priliku gledati duel dvojice odličnih mladih bekova Russella i Schroedera.

Trio iz Thundera večeras će biti na prvom pravom testu. Igraju s još jednom ekipom koja se dosta pojačala ovo ljeto- Wolvesi. Oklahoma, kao i Wolvesi ima polovičan učinak u ove dvije tekme s laganom pobjedom protiv Knicksa i porazom od Jazza. West je već ubilježio jedan TD, no prošlu utakmicu je odigrao nekarakteristično loše. Tek je početak lige i ovo će biti prva prava utakmica gdje obje ekipe mogu testirati sva svoja nova oružja.

U zadnjem duelu večeri Pelikani će imati priliku doći do prve pobjede u sezoni. Iako su oni dosta limitirani rosterom (izuzev naravno Twin Towersa) ne bi trebali imati problema s Lakersima. Ball je odigrao sjajno protiv Sunsa, no ipak ne treba uzimati tu utakmicu previše ozbiljno. Zasada su se Sunsi pokazali kao uvjerljivo najgora ekipa lige, pogotovo u obrani i primaju nevjerovatan broj poena. Ball neće imati pretežak zadatak s bekovima Pelikana, no pod košem ga čekaju strašni Davis i Cousins i ovo će poslije Beverlya biti još jedan težak zadatak za rookiea.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*