Borba za najboljeg playa lige

Večer otvaraju Rocketsi gostovanjem u Charlotteu. Prošlu utakmicu Raketam pobjedu je donio Eric Gordon trojkom sa sirenom. Pokazao je još jednom da je u sjajnoj formi, te da su dani povreda iza njega. Ostatak Raketa se snalazi bez Paula, Harden i dalje vuče sve konce igre, a iznenađujuće dobro igra i Clint Capela. Odličan u obrani i skoku, u napadu pokupi sve što treba i jedan je od korisnijih igrača Raketa ove sezone. Hornetsi su i dalje bez Zellera, tako da većina minuta na centru odlazi na Howarda koji je izgleda napokon našao ekipu koja mu odgovara. Rookie Monk pokazuje dobre stvari, za njega ima definitivno mjesta u ovoj ligi i odlična je zamjena za Bellinelia.

Duel Magica i Spursa je zapravo duel prve ekipe Istoka i prve ekipe Zapada. To je nešto što nikada nismo mislili da će se desiti, Spursi još nekako no Magic je svakako jako ugodno iznenađenje. Vučević je postao najbolji igrač, Vogel ga napokon koristi kako treba, a dobar napredak je pokazao i Gordon koji je nedavno protiv Netsa oborio svoj rekord karijere. Igraju jako dobro, Vogel ih je sjajno posložio, a oni njegove ideje jako dobro sprovode u djelo. Za Spurse se nema šta previše reći. Iako igraju bez Parkera i Leonarda nižu pobjede i još uvijek ne znaju za poraz ove sezone. Aldridge je nakon razgovora s Popovićem ponovo onaj stari, dok je nova zvijezda Spursa izgleda mladi Murray koji igra odlično u odsustvu Parkera.

Novi krilni centar Nuggetsa se po prvi puta vraća u svoju staru ekipu kojoj je pružio većinu svojih najboljih dana. Hawksi bi i večeras trebali biti oslabljeni za neigranje njhovog prvog igrača Schroedera koji se još uvijek oporavlja od povrede. To bi uvelike trebalo olakšati posao Nuggetsi koji se muče s formom na početku sezonu. Obrana je i dalje glavni problem, a iako se vide pomaci to i dalje nije dovoljno. Jokić i Millsap se još uvijek uigravaju, a jedina misterija u ekipi je i dalje toliko ogroman ugovor za Plumleea.

Thunderi i Wolvesi igraju reprizu duela od prije nekoliko večeri. Tada su odigrali odličnu utakmicu, a na kraju su košem Wigginsa Wolvesi stigli do pobjede. No situacija u obje ekipe nije baš bajna. Doživjeli su dosta promjena ovo ljeto, stiglo je dosta novih igrača i zasada još uvijek traje uigravanje. Butler se nije pokazao u sjajnom svjetlu, malo bolji su George i Melo no daleko je to još od idealne forme.

Legenda Kelta i čovjek koji se umirovio ove godine je Paul Pierce je izjavio kako je njegov bivši suigrač John Wall trenutno najbolji playmaker lige. Danas Wall i Wizardsi idu na Warriorse, a glavni play Ratnika Curry se samo nasmijao na Pierceove komentare. Danas nas očekuje vatreni dvoboj ove ekipe, bekovi će voditi glavnu riječ, a Wall će imati priliku potkrijepiti Pierceove riječi.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*