Millsapov povratak međ Hawkse

Photo by Gene Sweeney Jr./Getty Images)

Utakmica Hawksa i Nuggetsa bila je posebno emotivna za Millsapa. Prešao je u Hawkse iz Jazza i tamo odigrao najbolje sezone karijere. Bio je član odlične ekipe koja je jedno vrijeme harala Istokom, sjajnog kolektiva koji su zagorčali račune gotovo svim ekipama u NBA. Sada se odlučio na novi korak u karijeri i Nuggetsi su mu odlučili dati velike novce. A Millsap je danas pokazao i  zašto. Dominirao je posljednjoj četvrtinom u kojoj je postigao 7 poena i pomogao Nuggetsima da dođu do još jedne pobjede. Prelomio je utakmicu sa dva vezana polaganja i faul košem nakon što su Hawksi ozbiljno zaprijetili.

Nuggetsi su primili jako puno trojki od Hawksa, čak 18 no uspjeli su se na kraju provući. Paulov partner pod obručima naš Nikola Jokić je još jednom zabilježio double double učinak. Bio je sjajan, postigao je 18 poena uz čak 15 skokova i podijelio je svojih standardnih 5 asista. Osim njega Harris i Barton su pomogli svaki sa po 18 poena. Kod Hawksa se vratio Schroeder i pokazao koliko je falio ekipi. Bio je najbolji igrač sa 20 poena i 6 asista, a Prince je dodao 19 poena. Bellineli je opet imao svoj šuterski dan, pogodio je 5 trojki za 15 poena s klupe.

Nakon kraja utakmice posebno emotivan je bio Millsap. Prišao mu je Prince, jedan od bolji u porazu Hawksa i zahvalio mu za svu pomoć koji mu je Paul pružio dok je bio u Hawksima. -“Skoro sam se rasplakao. To mi puno znači. Imam puno sjećanja ovdje. Ovo je odličan grad, pun sjajnih ljudi.”- rekao je emotivni Millsap.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*