Top 5: Učinak naših za 13/11/2017

1 Nikola Vučević

Vrlo dobra predstava Nikole Vučevića protiv najjače ekipe lige Warriorsa. Počeo je sjajno, u prvoj četvrtini je bio nerješiva enigma za Pachuliu i ostale Ratnike. Odlično je postavljao blokove za vanjski šut svojim bekovima, ubacio je i sam pokoji te razvukao obranu. Spuštao se i u post, te bio ključ dobre igre Magica u prvom dijelu. Nažalost u drugom poluvremenu Warriorsi su prelomili susret, a Nikola je ubacio jš koji poen do kraja i došao do brojke 20.

 

 

2 Jusuf Nurkić

U duelu protiv svoje bivše ekipe Jusuf nije odigrao tako dobar meč kao prošli puta. Ovaj puta je bio nešto skromniji, no opet je bio jedan od ključnih igrača za pobjedu. Zabio je dosta teških šuteva preko Jokića i ostalih centara Nuggetsa, a većina poena mu je dolazila nakon picka. No obrana je posebna priča. Potpuno su zaustavili Nuggetse, te su dokazali da su jedna od najbolji ekipa lige kada je u pitanju obrana protivničkih frontcourt prijetnji. Jokić, a pogotovo ostali Nuggetsi su izgledali nemoćno, a jedina loša strana ovo meča je bilo što je Jusuf imao čak 7 izgubljenih lopti.

3 Goran Dragić

Goran je u prvoj četvrtini ubacio 12 poena što mu je najbolja četvrtina u ovoj godini. Kasnije je malo stao, a s njim je stao i Heat. Protiv Pistonsa su izgubili, najviše zato što su momci iz Motowna pronašli načina da zaustave našeg beka. Ovu utakmicu je odlično i asistirao, te nakon što su mu zatvorili puteve do obruča, pronalazio je suigrače. Uspio je uzeti i 3 napadačka skoka, no Pistonsi su ipak na kraju bili bolja ekipa.

4 Dragan Bender

Krilo Sunsa je odigralo utakmicu sezone, a i karijere. Bender napokon pronalazi formu iz utakmice u utakmicu sve je bolji i bolji. Protiv Lakersa je ubacio gotovo sve šuteve, a iako je većina njih bila otvorena, pogodio je i neke teške šuteve preko Brewera i Boguta. U poslednjoj četvrtini je isto bio vrlo dobar, kada se rezultat lomio, a ako ovako nastavi Dragan će sigurno doći i do veće minutaže.

5 Nikola Jokić

Jedna od najslabijih utakmica sezone za Jokera. No slična situacija je bila i za njegove suigrače. Joker se trudio, pokušavao no jednostavno nije išlo. Obrana Blazersa je bila ovaj puta previše za njih. Uspio je ubaciti samo 6 poena, uz dosta loš šut, a u obrani je odradio solidan posao, te ukrao čak 3 lopte. No općenito ova utakmica je bila debelo ispod njegovo standarda.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*