RobCo is here to stay

Sixersi su sinoć pružili nevjerovatnu partiju protiv Lakersa. Njihov Process je bio napokon na 100% svojih mogućnosti i to je izgledalo nevjerovatno. Embiid je odigrao utakmicu koja je dosada nezabilježena u NBA ligi, Simmonsu je falio samo jedan skok do triple double učinka, no i ostatak ekipe je odlično odradio svoj posao.

Počevši od Redicka, našeg Šarića, McConnelya koji su standardni članovi rotacije, još jedan momak se ističe sjajnim igrama. Robert Covington je jedan od najpodcjenjenijih igrača lige, izvrstan u obrani, sposoban braniti više pozicija, a sada je posao i vrlo dobar šuter izvana. Pravi 3-D igrač, jedan od bolji u ligi i glue guy ove ekipe.

Vrlo slično mišljenje imaju i u Philli tako da su Covingtona odlučili nagraditi s novim ugovorom. Za 4 godine suradnje će dobiti 62 miliona $, što je možemo slobodno reći, za igrača njegovih kvaliteta prilično niska cijena, s obzirom da recimo Crabbe za istu dužinu ugovora dobija 75 miliona $, a Tim Hardaway Jr 71 milion$. RobCo je u Sixersima već 4 godine, bio je s njima u njihovim najgorim trenutcima, kada je tek kretao Procces. Polako ali sigurno se probijao do rotacije, pa sve do neizostavnog člana prve postave.

Najveći skok je zabilježio u svojoj drugoj sezoni, skočio je sa 2,3 poena u rookie godini na čak 13,5 u svojoj drugoj sezoni. Nevjerovatan napredak, pogotovo u šuterskom dijelu. Tekuća sezone mu je najbolja u karijeri. Bilježi najviše poena, 16,5 uz gotovo 50% šuta za tri poena, s tim da uzima preko 7 šuteva iza linije 7,24 po utakmici što dovodi do zaključka da je ovo u najmanju ruku respektabilan postotak.

Robert i Sixersi su se sada osigurali. RobCo je dobio novac koji zaslužuje, a Philla izvrsno rješenje na krilnim pozicijama za nekoliko idućih godina.

1 Trackback / Pingback

  1. Da li je Proces ostao bez svoje važne karike, a Phila izgubila mnogo? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*