Top 5: Učinak naših za 15/11/2017

1 Goran Dragić

Još jedna vrlo dobra partija za našeg beka. Ovaj puta je bio odličan protiv Walla i Čarobnjaka. Šuterski je bio na solidnom nivou, preko 50% iz igre i iza linije 7,24. Suigrači su ga dosta tražili izvana i otvarali mu šut što je Dragon ovaj puta jako dobro koristio. Nije asistirao i razigravao kao inače, pa je ubilježio samo 2 asista, no solidna partija u napadu je to pokrila.

2 Nemanja Bjelica

Beli nije imao najbolju statistiku od naših igrača sinoć, no bio je ključan u pobjedi svoje ekipe protiv Spursa. Kada je on ušao u igru, zajedno s ostalim rezervama tempo igre se podigrao. Odlično su odreagirali u obrani, a Beli je imao uvjerljivo najbolju +- statistiku u ekipi. Opet je bio izuzetno šuterski raspoložen, i zajedno s ovim mečom spada među najbolje šutere lige. Vrlo dobra partija protiv izuzetno zahtjevnog protivnika.

3 Bojan Bogdanović

Nakon nešto slabije predstave u posljednjem meču Babo se vratio starim navikama. Odlično je koristio blokove i svoju igru bez lopte, a Sabonis, Collinson i ostali suigrači su ga redovito nalazili na backdooru. Ubacio je i 4 trojke, te je bio izuzetno precizan kroz čitav meč. Promašio je samo 2 šuta za tri poena, a ubilježio je čak 16 poena.

4 Nikola Vučević

Vuč je malo stao nakon izvrsnog početka sezone, no i dalje je na solidnoj razini. Ubacio je nešto manje poena protiv Blazersa koji su još jednom potvrdili kako imaju najbolju obranu frontcourta u ligi. Nikola se dosta mučio dolje pod košem, a većinu poena je ubacio izvan reketa, nakon povratnog pasa ili iz izolacije. Uhvatio je i 10 skokova i ubilježio još jedan double double učinak.

5 Jusuf Nurkić

Poslije još jedne pobjede Blazersa, Juka sada ima čistih 2-0 protiv drugih naših centara (Jokić, Vučević). Ovu utakmicu nije bio na razini prošli, dosta se ispromašivao, iskoristio je čak 15 lopti za 11 poena, no zato je vrlo dobro razigravao suigrače. Imao je 5 asista i 8 skokova i naravno odlično je držao sredinu i glavni je razlog ovako odlične obrane Blazersa.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*