Jedan ne igra, drugi povređen, treći uvređen

Nije ova sezona baš tako bajna za sve igrače sa naših prostora. I dok pratimo fenomenalne partije Nikole Jokića, Gorana Dragića, Nikole Vučevića, Jusufa Nurkića, te sve bolje role Nemanje Bjelice, pitamo se i šta je sa drugima koji zbog raznoraznih razloga nisu na terenu.

Mirza Teletović kojem je ovo vrlo važna sezona u dresu Bucksa, nakon vrlo prosečnih prošlosezonskih izdanja, već nedelju dana je van stroja. Nakon meča sa Spursima prošle nedelje, Teletović je osetio problema sa kolenom, a trener Kidd je odlučio da ga odmori. Još ne znamo koliko će to trajati. U dosadašnjim mečevima Teletović je igrao 16 minuta u proseku i beležio 7 poena.

Drugi kojeg ne gledamo previše na terenu ove sezone je centar Detroita, Boban Marjanović. Trener Detroita, Stan van Gundy najavio je da će na Marjanovića ozbiljno računati u ovoj sezoni, posebno su radovale njegove dobre igre na Eurobasketu. No, u dosadašnjem toku prvenstva, Bobi dobija priliku na kašičicu, a Pistonsi igraju sjajno bez njega. Da li je njegova sudbina u ‘motor city’-ju zapečaćena:

Gde je nestao Bobi?

Crnogorac sa španskim pasošem, Nikola Mirotić, još uvek nije zabeležio ni minute u dresu Bullsa. Razlog je bizaran a danas više nema ko nije čuo za njegov fizički okršaj sa saigračem Portisom iz kojeg je Mirotić izvukao deblji kraj. Portis se javno izvinuo, spreman je na saradnju, no Mirotić je postavio ultimatum – on ili ja. Biće da je blizu odlasku, a da će na minute čekati tek naredne godine:

Portis spreman na novi početak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*