Večer clutcha

Izuzetno uzbudljivu večer smo imali sinoć u NBA ligi. Osim derbija Warriorsa i Thundera, vidjeli smo još dosta sjajnih utakmica. Dvije su bile izrazito napete, duel Mavsa i Grizzliesa, te Bucksa i Sunsa.

Utakmicu Mavsa i Grizzliesa su bolje otvorili domaćini. Ostvarili su veliku prednost u prvoj četvrtini dopustivši Mavsima samo 12 poena. Na poluvreme se otišlo sa sličnom razlikom, da bi nakon odmora Mavsi upalili motore. Prestigli su Grizzliesi i odtada smo gledali egal utakmicu. Na kraju se ušlo s prednosti Mavsa, no serijom 7-0 Grizzliesi dolaze u prednost od 2 poena 0,5 sekundi prije kraja. Akcija se crtala za Barnesa, koji na primio loptu iza linije 7,24 i brzo izbacio. Pogodio je šut od table, a suci su koš priznali nakon snimke i Mavsi su otišli s punim plijenom iz Memphisa.

Barnes je bio i najbolji strijelac u svojoj ekipi, ubacio je 22 poena uz 9 skokova, a rookie Smith je dodao 17. Grizzliesi su ravnomjerno rasporedili poena, najviše je ubacio Evans s klupe, završio je na 18, dok su po 14 dodali Davis i Gasol.

Prvi povratak Bledsoea u Phoenix je na kraju dobro završio po Buckse. Iako su igrali bez Giannisa uspjeli su doći do pobjede, najviše zahvaljujući Middeltonu i ranije spomenutom Bledsoeu. No, Sunsi i Booker su im maksimalno otežali zadatak. Bucksi su poveli odmah u prvoj četvrtini sa 10 razlike, a nastavili su s dobrim igrama i nakon odmora. Bender je bio ključ stizanja Bucksa u trećoj četvrtini, ubacio je 2 trojke zaredom, no onda je Booker uprskao stvar. Dobio je tehničku i pomogao Bucksima da naprave 15-5 seriju s kojom su se ponovo odvojili.

U posljednjoj četvrtini Sunsi ponovo stižu rezultat, igra se koš za koš, a u samu završnicu Bucksi ulaze s 3 poena prednosti. Sunsi izvode aut ispod svog koša i Booker pogađa izuzetno tešku trojku preko Ligginsa i time je izborio produžetak. Tamo se igra Sunsa raspala, šutirali su samo 1/8 i postigli 2 poena, dok je Bucksima 8 bilo i više nego dovoljno za još jednu pobjedu.

Igrali su vrlo dobru obranu i natjerali Sunse na season high 29 izgubljenih lopti. Middelton je odigrao strašnu utakmicu i ubacio 40 poena uz 9 skokova, dok je Bledsoe stao na 30 uz 6 skokova i 7 asista i tako odigrao svoju najbolju utakmicu u dresu Bucksa. U redovima Sunsa Booker je ubacio 23 poena, no za to mu je trebalo čak 24 lopte, a sjajan je bio i još jedan dio tradea za Bledsoea, Monroe koji je završio utakmicu sa 22 poena i 15 skokova protiv svoje bivše ekipe. Dragan Bender je još jednom odigrao odličnu utakmicu, ubacio je 11 poena uz 6 skokova i dobio je ovaj puta čak 33 minute na parketu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*