Rakete i Celti za istoriju, Bullsi za sramotu

Twitter

Piše: Srđan Nikolić, Aktualac

Iako ove sezone ne padaju mnogobrojni rekordi kao prošle, za odredjene timove ovo mogu biti istorijske sezone – i po dobrom i po lošem.

Chicago Bulls trenutno imaju skor 3-18 na četvrtini sezone i to će procentualno gledano biti najgora sezona u istoriji ovog tima ako se nastavi u ovom ritmu. Najgore godine za ovaj tim su bile nakon raspadanja šampionske ekipe,ali ni tada pobede nisu bile ovoliko retke. 

Ništa nije bolja situacija sa Atlanta Hawks čiji je skor 5-17 procentualno drugi najgori u istoriji tima koji je imao samo jednu sezonu goru od ove, a to je bilo 2004/05.godine.

Sa druge strane,ekipa Houston Rockets kada bi se danas završila sezona mogla bi da se pohvali sa ubedljivo najboljom sezonom u istoriji tima! Skor 17-4 i 81% uspešnosti je mnogo bolji čak i od šampionske sezone 1993/94 kada su imali skor 58-24 uz 70.7% uspešnosti.

Takodje, Boston Celtics može da se pohvali trenutno drugim najboljim procentom pobeda u prebogatoj istoriji ovog tima. Sa 20-4 i 83.3% uspešnosti su jednu pobedu premašili najbolji procenat u istoriji tima. U sezoni 1972/73, kada nisu uspeli da uzmu titulu procenat pobeda im je bio 82.9%.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*