Top 5: Učinak naših za 29/1 i 30/1/2019

1 Nikola Jokić

Kada Nikola Jokić dođe do TD učinka Nuggetsi ne gube. Tako je bilo i protiv Pelicansa. Okafor, koji nikako nije poznat kao obrambeni igrač, imao je cijelo veče problema s Nikolom. Jokić je odigrao izvrsno izbalansiran meč. Kada je su se Pelikani približili, ubacio je nekoliko koševa zaredom i odbio napad, kada je trebalo razigravati, razigravao je, te su Nuggetsi ovaj puta izbjeli iznenađenje i ubilježili pobjedu.

2 Nikola Vučević

Thunderi bez Adamsa nisu imali šanse protiv Vučevića. Ove sezone igra na Allstar razini, a izvrsnu utakmicu je pružio protiv Thundera. Tanašni Noel i Grant nikako nisu mogli zadržati Vuča. Već je u prvoj četvrtini pokazao da će ovo biti duga večer za njegove čuvare. Imao je odličan šut, većinu je zabio pod samim košem, gdje je totalno dominirao. Meč je završio sa 27 poena i 11 skokova, te je zapisao još jedan double double učinak.

3 Luka Dončić

Mavsi su razbili Knickse, a Luka je u svom prvom nastupu u Gardenu napravio show. Odigrao je vrlo dobru utakmicu, iako je loše šutirao izvan linije 7,24. Jedna trojka je bila posebna. Na isteku napada, u raskoraku je bacio praktički jednom rukom, a lopta je ušla kao kap. To mu je bila jedna od dvije pogođene trojke u ovom meču. Stigao je do 16 poen, uz 8 skokova te 5 dodavanja.

4 Bogdan Bogdanović

Bogdan malo po malo postaje prvi playmaker Kingsa. Kada god je na parketu on vodi igru, a tako je bilo i protiv Hawksa. Ubilježio je 7 asista, a razvio je sjajnu kemiju s još jednim sjajnim mladim talentom, GIlesom. Nekoliko puta mu je asistirao za čisto zakucavanje. Usprkos loše šutu za tri poena, stigao je do 16 poena, a uspio je uhvatiti i 4 skoka.

5 Nemanja Bjelica

Beli se polako vraća nakon povrede, te mu Joerger još uvijek  dozira minutažu. Tako je protiv Hawksa dobio samo 20 minuta, no to mu je bilo dovoljno da umalo ostvari double double učinak. Ubacio je 12 poena uz malo manje od 50% šuta, a uhvatio je i 8 skokova, polovicu od toga u napadu. Vrlo dobra allround predstava Belog.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*