Shaque: Plašio sam se i Divca…

HoopedUp

Dnevni list Kurir je juče preneo jednu zanimljivu anegdotu koja opisuje odnos legendarnog centra Šakila O’Nila i našeg Vlade Divca.

Na početku karijere bio sam prestravljen, ali nisam smeo to da pokažem. Odlučio sam da Vlada gledam pravo u oči dok ne spusti glavu, priseća se jedan od najboljih centara

Gorostasni centar Šakil O‘Nil godinama je bio strah i trepet za sve NBA centre, a malo je poznato da je na samom početku karijere on bio taj koji se najviše plašio, čak i Vlada Divca.

Čovek koji je osvojio četiri šampionske titule prisetio se svoje debitantske sezone, u kojoj je igrajući za Orlando pokazao da će biti jedan od najboljih košarkaša svih vremena. Sada je prvi put priznao da je u svojim prvim mečevima na NBA parketu zapravo on bio prestravljen.

“Evo, ovo ću sada prvi put da kažem, bilo mi je strašno. Bio sam prestravljen jer sam, na primer, znao da moram da igram u Njujorku protiv Patrika Juinga i bilo mi je frka da se ne osramotim. Nisam hteo da se probudim i vidim u novinama „Juing 50, Šek 10“ ili „Juing razvalio Šeka“,” rekao je O‘Nil i dodao:

“Ma koliko god sam bio uplašen, rešio sam da to nikako ne pokazujem. Izabrao sam taktiku da protivnika gledam pravo u oči. Tako je bilo i sa Divcem, gledao sam ga dok on nije spustio glavu. Tada sam sebi rekao: Aha, imam te!”

Rivalitet između Vlada i Šakila godinama je bivao sve ozbiljniji, a dosegao je vrhunac kada se Sakramento s Lejkersima borio za titulu Zapadne konferencije, pa samim tim i za NBA finale. Divac i O‘Nil imali su mnogo nezaboravnih duela, srpski as je često uspevao da nadmudri grdosiju iz Los Anđelesa iako je bio fizički inferiorniji.

Mozak i mišići

DIVAC: ŠEK NIKAD NIJE IMAO TALENAT

Šakil O‘Nil je umeo da isproziva Divca, pa čak i da se neprimereno šali na njegov račun. Interesantno je da su oni kasnije izgladili odnose, čak je i O‘Nil postao manjinski vlasnik Kingsa, pa je samim tim Šek njegov poslodavac.

“O‘Nil mi je oduvek šef (smeh). Nikada nije bio talentovan. Ja sam bio talentovan, a on samo jak – rekao je svojevremeno Divac o velikom rivalu.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*