Top 5: Učinak naših za 13/12 i 14/12/2017

1 Nikola Mirotić

Čovjek koji je preporodio Bullse. Trenutno su momci iz Vjetrovitog grada ekipa sa najboljim nizom u Istočnoj konferenciji. Nakon pobjede na Jazzom došli su do 4. zaredom, što znači da još uvijek nisu izgubili s Mirotićem u sastavu. Posljednja žrtva su bili Jazzeri. Favors i ostali centri nikako nisu mogli pratiti Nikolu izvana što je ovaj itekako znao kazniti. Sve je pogađao, ubacio je 3 trojke a do kraja se stigao do 29 poena. Igrao je i obranu, skupio je 9 skokova i bio nadomak double double učinka. Sjajna forma i još jedna odlična predstava za Nikolu.

2 Mario Hezonja

Dajte mu da igra! To je jedino što možemo reći nakon ovakve predstave Mario Hezonja protiv Clippersa. Već je u prvoj četvrtini pokazao svu raskoš svoga talenta. Od napadačkoj repertoara, pa do odličnih obrambenih reakcija. Zakucavao, zabijao faul koševe, pogađao trojke i ulaze, sjajno asistirao. Što se tiče napada Mario je odradio fantastičnu utakmicu. Na drugoj strani terena je također bio odličan. Nešto što mu se najviše spočitavalo dosada i ograničavalo minutažu je obrana. Sada je sve demantirao, podijelio je 3 blokade i ukrao jednu loptu za najbolju utakmicu sezone za Super Maria.

3 Nikola Vučević

Ista utakmica, drugi igrač. Magic je protiv Clippersa igrao na pogon naših igrača. Za Vučevića je to već standardno, najbolji je igrač Magica ove sezone i čovjek od kojega sve kreće. Slično je bilo i protiv Clippersa. Solidno je šutirao, iskorištavao je asiste suigrača i dobrano je namučio Jordana. U obrani je bio izvrstan, ukrao je čak 4 lopte i podijelio 2 blokade i solidno zatvorio reket. Solidna utakmica našeg centra koji je ipak bio malo u sjeni Maria Hezonje koji je odigrao izvrsno, a Nikola je bio na svojoj standardnoj razini.

4 Bojan Bogdanović

Babo se polako vraća u formu. Nakon nekoliko slabiji predstava vratio se starim navikama protiv Thundera. Pogodio je 3 trojke, no ovaj puta je impresionirao i obranom te asistima. Iako je podijelio samo 3 dodavanja, posebno je bilo spektakularno jedno za Younga gdje je prevario gotovo čitavu ekipu Thundera. Odlično se nosio s Georgeom, vadio mu je loptu iz driblinga i u globalu odigrao vrlo dobru obranu. Napad je bio korektan, Babo ponovo pogađa šuteve koje treba i raduje nas povratak u formu.

5 Miloš Teodosić

Treći naš igrač iz jedne utakmice. Teodosić je na kraju odnio pobjedu, te Clippersi s njim u sastavu još uvijek ne znaju za poraz. Solidna utakmica našeg beka, šut ga opet nije najbolje služio, no to je nadoknadio u drugim stvarima. Skakačke brojke su mu vrlo dobre, a danas je podijelio i 6 asista i polako razvija odličnu kemiju s Jordanom. Obrana je bila solidna, no protiv Paytona nije niti imao previša posla, a uspio je udariti jednu blokadu i ukrasti jednu loptu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*