Povratak balkanskih ‘tornjeva’

Nuggetsi imaju razloga za slavlje. U vrlo napetoj završnici, u meču u kojem su većim delom gubili – i to dvocifreno, uspeli su nadoknaditi minus, i na kraju pobediti rivale u borbi za play off, ekipu Pelicansa sa 117 – 111. Pri tome, još važnije, Nikola Jokić se vratio na teren, ušao je sa klupe, a za 22 minuta postigao je 13 poena, uhvatio 11 skokova i podelio 4 asistencije.

Igrač odluke bio je Will Barton koji je u završnici postigao ključne poene. Barton je završio sa 18 poena, Harris je dodao 21 a Lyles 18. Cousins sa 29 i Davis sa 28 poena bili su najefikasniji kod Pelicansa.

 

U sučeljavanju druga dva balkanska ‘tornja’, slavio je povratnik na teren, Jusuf Nurkić. Juka je sa 9 poena, 11 skokova i 3 asistencije za 24 minuta doprineo poedi svoji Blazersa u Orlandu, 95 – 88.

Najefikasniji su kod pobednika bili Lillard sa 21 i McCollum sa 20 poena. U poraženom timu ubedljivo najbolji bio je Nikola Vučević koji je zabeležio double double – 26 poena i 14 skokova. Mario Hezonja je ponoo bio starter i za 20 minuta postigao je 4 poena uz 2 skoka.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*