‘Zver’ progutala Hasana, Jokeru malo falilo…

Bobi Marjanović je u sinoćnem porazu Detroita od Heata (104 – 111), bio starter, po prvi put nakon godinu i po dana. I pružio je odličnu partiju protiv igrajući protiv jednog od najboljih centara današnjice, Hassana Whitesidea.

Marjanović je za 21 minut na parketu postigao 15 poena, šutirajući 5 od 8 iz igre, a 5 od 5 sa linije penala. Bio je najbolji skakač Pistonsa sa devet uhvaćenih lopti, a imao je i tri asistencije, kao i jednu blokadu.
Naporne pripreme i veliki optimizam i pozitiva koju Bobi širi oko sebe urodili su plodom, i još jednom je srpski centar pokazao da ima kvalitet za veću minutažu.

Sinoć su konačno dobili i Nuggetsi, iako su se dugo mučili sa mladim timom iz Phoenixa. Imali su -6 na poluvremenu ali su u nastavku predvođeni raspoloženim Harrisom (36 poena) i konstantno dobrim Jokićem razbili protivnika za konačnih 134- 111.

Joker je za 36 minuta na parketu postigao 14 poena, imao devet skokova, osam asistencija i dve osvojene lopte. Gledajući ove brojke lako se može zaključiti da mu je malo falilo za triple double. No, gledajući igru Nuggetsa ona nije ista sa Nikolom i bez Nikole.

Dok je on bio na parketu, Nuggetsi su dali 24 poena više nego što su primili, no akcije u kojima je Jokić učestvovao, a to su gotove sve, bile su tečne, lopta je išla brzo, i uvek dolazila do igrača koji je bio u najizglednijoj situaciji da postigne koš. Nesebična igra i igra bez lopte to je ono što je krasilo Denver sinoć, i što generalno krasi igru Nikole Jokića i čini ga nezamenjivim u ovom timu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*