Borba za playoff

Situaciju u Zapadnoj konferenciji dobrano su zakomplicirale ekipe od kojih se to nije očekivalo. Los Angeles Clippersi su jedna od njih. Nakon što su tradeali Paula, pa odmah u početku sezonu ostali bez Beverlya, Teodosića, a ubrzo i Griffina nitko im nije proicirao borbu za playoff. No junačkim predstavama Sweet Loua, te povratkom Tea i Griffina Clippersi su se stabilizirali i počeli pobjeđivati.

Trenutno su u seriji od 5 pobjeda te su u potpunosti izjednačeni s večerašnjim protivnicima Nuggetsima. Obje ekipe imaju identičan score, pa su već sada svaki dueli između njih presudni. Nuggetsi su u kontra ritmu, izgubili su 4 od posljednjih 6 utakmica. Forma im je klimava, Spursi i Hawksi su ih dobrano isprašili, a dobili su ih momci sa začelja Lige, Kingsi.

Jokić: “Mi smo krivi za loše igre”

Osim borbe za playoff interesantan će biti i duel dva naša igrača Miloša Teodosića i Nikole Jokića. Teo je loše počeo sezonu, tj povredio se u svojoj drugoj NBA utakmici. Pauza je trajala sve do sredine 12. mjeseca kada je napokon zaigrao. Vrlo brzo je pokazao zašto je smatran za ponajboljeg igrača Europe, te suvereno preuzeo mjesto najboljeg asistenta među našim igračima ove sezone.

Svestrani Jokić, raspucani Mirotić, Teo i Nurkić po navici!

Vođa novokomponovanih Nuggetsa, Nikola Jokić je dosada imao vrlo dobru sezonu. Imao je sitnih problema s povredom, no ništa značajno. Trenutno je prvi među našim igračima po PER indeksu, a u posljednjih utakmicama je u sjajnoj formi. Prvo je riješio utakmicu protiv Grizzliesa, nakon toga bio sjajan u porazu od Spursa, da bi na kraju sinoć nadvisio legendardnog Dirka Nowitzkog.

Velika noć Jokića, veliki Nowitzki mu je mogao samo aplaudirati!

Dvoboj počinje u 4.30h po našem vremenu, a igra se u Staples Centru. Clippersi će i dalje biti bez Beverlya koji propušta sezonu, Riversa, Galinaria te C.J Williamsa, dok je upitan nastup Deandre Jordana. Nuggetsima fali samo Millsap bez kojega su već neko vrijeme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*