“Mormoni” misle ozbiljno

Jedno od ugodnijih iznenađenja posljednjih dana je ekipa Utah Jazza. Grčevito se bore za playoff, a igrama u posljednje vrijeme su ga svakako zaslužili. Trenutno su na 6 pobjeda zaredom, a u posljednje četiri su u nevjerovatnoj formi. Najmanje su zabili Spursima, 120 poena, dok su u ostalim utakmicima svaki puta išli preko 129. Čisto da “uđe u zapisnik” tokom ovog niza od 6 pobjeda, padali su redom Pistonsi, Raptorsi, Warriorsi, Sunsi, Spursi i Pelicansi.

Prakitički samo jedna slabija utakmica, dok su sve ostale ekipe iz gornjeg doma Lige. Posljednja utakmica protiv Pelicansa je bila impresivna. Igrali su bez svog ponajboljeg igrača Mitchella, no sjajno su ga zamijenili Rubio i Hood i Jazz nije imao nikakvih problema s Pelikanima. Kako će imati problema kada su u prvom poluvremenu šutirali trojke nestvarnih 10/11, a ukupno su imali preko 60% šuta iz igre. Već tada je utakmica bila riješena, iako su Pelikani se probali vratiti i ubacili čak 41 poen u drugoj četvrtini, no Jazzeri su držali utakmicu pod kontrolom.

Jedan od glavnih razloga ovakvih igara je Ricky Rubio. Igra u fantastičnoj formi posljednjih utakmica, te mu je trenutno ovo najbolja sezona karijere. Niz je krenuo protiv Warriorsa s 23 poena i 11 asista, a nakon toga je Spursima utrpao season high 34 poena, te opet dodao 9 asista i šutira gotov 80% iz igre. Sinoć je utakmicu zaključio sa 20 poena i 11 dodavanja.

Izvrstan meč je pružio i oporavljenik s klupe Hood koji je utrpao Pelikanima 30 poena uz fantastičnih 12/14 iz igre.

Za poražene Holiday je ubacio 28 poena uz 5 asista, a potpuno su uštopali Davisa koji je ubacio samo 15 poena uz jako loš šut iz igre. Rondo je bio odličan sa 18 poena, dok je podbacio i Mirotić koji je dodao samo 5.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*