Demokracija Spursa

Sinoć su derbi Zapada igrale ekipe San Antonio Spursa i Golden State Warriorsa. Prvaci su na kraju izašli kao pobjednici, no Spursi su čitav meč bili jako blizu. Prvi dio utakmice su bili i bolji, nošeni Lamarcusom Aldrigdeom, no u trećoj četvrtini Warriorsi na krilima Thompsona i McGeea dolaze do ključne prednosti. Napravili su +16 u tom periodu i više nije bilo povratka. Spursi su morali potpisati poraz.

No kao i što obično biva sa Spursima, glavni “zabavljač” je bio Gregg Popović. Već je naveliko poznato kakav odnos gaji sa svojim igračima i stručnim štabom, a sinoć je u centru zbivanja bio australski bek Patty Mills. Patty je brzo pokupio 2 faula i to je zabrinulo Popa. Na jednom timeoutu odlučio je da sprovede glasanje između njega, Millsa i ostatak trenerskog osoblja- veruju li Millsu da neće dobiti treći faul.

Svi su glasali da vjeruju Millsu, koji se na kraju uljudno zahvalio svojim trenerima na povjerenje. Nikad dosadno s Popom…

Inače meč su uzeli Warriorsi 122-105, a odlični su bili Klay sa 25 poena i 5/6 šutom za tri, te Green koji je bio na rubu triple double učinka sa 17 poena, 8 skokova i 11 asista. U redovima Spursa Aldridge je ubacio 20, isto kao i Kyle Anderson.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*