Sa Zvezdom uzeo titulu, a sada zida hotele!

prva.rs

Preneseno sa: telegraf.rs

Malo ko se seća Željka Topalovića koji je bio jedan od stubova Zvezde u sezoni 1997/98. Stariji ljubitelji košarke sigurno se sećaju tandema Crvene zvezde sa kraja prošlog veka. Bio je to čuveni TT tandem Topić – Topalović, koji je sa ostalim igračima te generacije (Rakočević, Popović, Kuzmanović, Benčić itd) doneo Zvezdi titulu 1998. godine i to je bila poslednja titula do 2014. godine.

Željko Topalović (45) je sa 206 cm igrao teškog centra, ali je imao dobar šut i često je pogađao sa kapice reketa. Stamen i jak dobro je i gradio igru pod košem i bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule. Pre Zvezde je bio deo ekipe BFC Beočin koja je igrala finale plej ofa Jugoslavije 1996. i vodila protiv Partizana 2:0 u finalu, a onda volšebno izgubila titulu.

Nakon Zvezde prešao je u Budućnost i sa njima je osvojio titulu 1999. pa se vratio u Zvezdu i nakon toga karijeru završio u Borcu iz Banja Luke sa 28 godina 2001. godine. Mnogi kažu da je često umesto novca za ugovor tražio da mu klub da određene vrste skupih mašina i alata koje je stavljao u svoju kuću na Zlataru, gde je kasnije po završetku karijere napravio hotel. Počeo je da se bavi i stolarstvom.

Zanimljivo je da hotel pravio svojim rukama uz pomoć roditelja, a sada se trenutno bavi stolarskim zanatom i veoma je uspešan. On tvrdi da je važno posle karijere da se čovek posveti nekom drugom poslu i proba da u tome bude uspešan. On je sebe pronašao u zanatstvu i ugostiteljstvu. Zato je i poslao poruku mladim košarkašima jer uglavnom svi posle karijere ostanu bivši sportisti što je pogubno za razvoj psihe i duha -“Nemojte stati po završetku karijere, nađite nešto čime ćete se baviti.”-

Ponovo se predajte nečemu, sigurno ima puno branši kojima možete da se bavite. Dajte se kao što ste se davali u sportu i napravite novi uspeh, novi podvig. Nemojte pričati samo o tome šta je bilo nekada. Imajte svakodnevnicu i borite se za novi cilj. – rekao je Topalović.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*