Zvijer kakvu smo čekali

Još jedna pobjeda za trenutno najbolju ekipu Lige. Portland TrailBlazersi sigurno grabe ka doigravanju, a ako nastave s ovakvim igrama gledamo u pravog dark horsea Zapada. Lillard je još jednom riješio meč, već ko zna koji u posljednje vrijeme, a ovaj puta je najveću pomoć imao u našem centru, Jusufu Nurkiću. Razbacao je centre Miamia, totalno dominirao u oba reketa i bio ponajbolji pojedinac svoje ekipe. S nama se slaže i Dame: -“To je Nurk kakvog trebamo, prava zvijer. Strpljiv je, čeka svoje prilike, igra u low postu, postavlja odlične blokove, skače, lupa blokade. Mislim da se osjetila njegova pristutnost na oba kraja terena.”- izjavio je Dame poslije utakmice za Nurka.

Blazersi su puno bolje ušli u meč, te mirno držali vodstvo sve do posljednje dionice. U zadnjoj četvrtini Heat se budi i na krilima još jednog našeg igrača, Gorana Dragića, prave 18-2 seriju kojoj su se skroz približili Blazersima. Onda je loptu uzeo ranije spomenuti Lillard, ubacio trojku za +6 i odmah se lakše disalo. Nakon toga Blazersi su se trgli, te uz male poteškoće uspjeli održati prednost do kraja utakmice i uzeti bitnu pobjedu.

Blazersi su trenutno u sjajnoj poziciji, čvrsto drže visoko treće mjesto Zapada, te imaju 2 pobjede prednosti na Thunderima. Kako im je ovo 10. pobjeda zaredom, čini se izgledno da će tu prednost i zadržati do kraja regularne sezone.

Najbolji u ovom meču je bio Lillard, ubacio je 32 poena uz 10 asista dok je naš Nurkić stao na 27 poena. Šutirao je sjajnih 12/18, a sakupio je i 16 skokova te ubilježio 3 blokade. Kod poraženih najbolji je bio Dragić 23 poena, te je imao po 2 asista i skoka. Najveću pomoć je imao u Tyleru Johnsonu koji je ubacio 17 poena.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Od Durantule do Lillarda, u tri koraka! - Ostatak Sveta
  2. Igrači mjeseca: Jusuf Nurkić i Dario Šarić - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*