Jokić održao “san” živim

Sličan scenarij kao i prošle sezone. Nuggetsi će se do samog kraja Lige boriti za playoff, a najzaslužniji što su uopće u poziciji da se bore je naš Nikola Jokić. Još jednom je bio uvjerljivo najbolji pojedinac u ekipi Nuggetsa, te je pružio fantastičnu partiju protiv Bucksa. Trenutno su Nuggetsi u odličnoj poziciji. Kasne jednu utakmicu za Pelicansima i jednu i pol za Wolvesima. Obje ekipe su u očajnoj formi, Pelikani su sinoć izgubili svoju 4. utakmicu zaredom, dok su Wolvesi deklasirani od Jazza na domaćem terenu.

Utakmica je bila sve samo ne lagana za Nuggetse, no počeli su igrati najbolje kada je najbitnije, a tako je bilo i u ovoj utakmici. Početak nije bio obećavajuć, te su nakon prve dionice imali zaostatak od 12 poena. No u drugoj četvrtini ubacuju čak 41 poena, te stižu rezultat. Nakon velikog odmora opet dolazi do neobjašnjivog pada, ubacuju samo 16 poena i opet se moraju izvlačiti u posljendnjoj četvrtini.

No tu kreće rapsodija Murraya i Jokića. U posljednoj minuti su gubili 8 razlike, no uspjeli su doći od izjednačenja. Odvijala se prava drama na kraju. Nuggetsi su ukrali loptu iz auta, te je Murray bio fauliran na šutu za tri poena. Nakon toga Bucksi imaju loptu, a ovaj puta Bledsoe griješi i izlazi van terena. Nakon toga Jokić je čak i promašio šut za pobjedu, no pravo je čudo što su uopće i produžetak izborilo. Tamo su bolje otvorili i gotovo cijelo vrijeme bili u prednosti, a Beasley je ubacio baacanja koja će se pokazati ključnim za pobjedu. Parker je pokušao izjednačiti, no promašio je šut za još jedan produžetak.

Murray je bio sjajan u posljednoj dionici i produžetku, ubacio je 18 od svojih 27 poena u tom periodu, a još jednom je odličan bio i Millsap sa 26 poena i 13 skokova. No, posebna priča je bio Nikola Jokić. Ubacio je Bucksima 35 poena, bio je nezaustavljiv, nerješiva enigma za centre Bucksa, te je uspio uhvatiti 13 skokova uz 5 asista i 3 blokade. Fantatičan meč za najboljeg igrača Nuggetsa.

Giannis je odigrao nešto slabiji meč, ispao je sa 6 faulova malo više od 3 minute prije kraja, te je ubacio samo 18 poena. No, Jabari Parker je preuzeo teret, te je s klupe ubacio čak 35 poena uz 10 skokova. Bledsoe je dodao 3, a Middelton 15 ubačaja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*