Top 5 7.2.-9.2.2020.: Babo srušio Rocketse, Jokić zakucao!

1 Goran DRAGIĆ (Heat)


31 min,27 pt,4 sk,7 asist,1 ukr,45 %FG

Debitirali su i Iggy i Crowder, ali starosjedio je bio najbolji. Dragon se vratio starim navikama, opet je dominirao ulazeći s klupe i bio najbolji pojedinac u Heatu. Nažalost, Lillard i Blazersi su bili jači, iako su povredom Hezonje ostali na samo 8 igrača. Dragon je odlično vodio igru kada je ušao s klupe. Šut ga je strašno dobro služio, ubacio je čak 5 trojki. Sjajnom poenterskom učinku dodao je i 7 asista, te uz Robinsona bio uvjerljivo najbolji pojedinac Heata u porazu.

2 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


34 min,19 pt,9 sk,6 asist,3 bl,1 ukr,47 %FG

Povredama osakaćeni Nuggetsi polako se oporavljaju. Sada više nije ni potrebna svemirska partija Jokića za pobjedu. Sada je dovoljna i vrlo dobra. Murray je opet vodio glavnu riječ, dok mu je Jokić sjajno asistirao. Murray je bio nezaustavljiv, a baš je kombinacija Jokić Murray bila kobna za Sunse. Sjajno su kombinirali tijekom cijele utakmice, a Jokić je prelomio meč – zakucavanjem! On i Murray su odigrali pick, Jokiću se otvorio reket, dobio je loptu od Murraya i zakucao. Triple double ovaj puta nije zabilježio, ali svejedno statistika je bila uredno popunjena.

 

3 Nikola VUČEVIĆ (Klub)


35 min,21 pt,14 sk,6 asist,2 bl,50 %

Napravilo se koliko se moglo protiv najbolje ekipe Lige. Magic u ovoj utakmici nije mogao tražiti izlazak iz krize. Bucksi ništa nisu prepuštali slučaju. Stvorili su urednu razliku na poluvremenu, otvorili drugi dio s 10-1 serijom i praktički već tada riješili meč. Prednost je varirala do kraja, no Magic nije niti jednom ozbiljno zaprijetio. Izgubili su 8 od posljednjih 9 utakmica, krizi se ne nazire kraj.

4 Nemanja BJELICA (Kings)


32 min,15 pt,6 sk,2 asist,1 bl,2 ukr,60 %FG

Serija loših utakmica prekinuta je protiv Spursa. Kingsi su razbili Popa i njegove trupe, a profesor je napokon odigrao dobru utakmicu. Utakmicom je dominirao Hield, koji je ubacio 9 trojki, a ni za Belog ne možemo reći da je bio neopasan po koš Spursa. Izrazito efikasni Bjelica ubacio je 15 poena, od toga 3 trojke iz samo 4 pokušaja. Šut se vratio, a čim je tako Beli odigra u pravilu kvalitetnu utakmicu. Tako je bilo i sada. Kingsi su u pravo vrijeme uhvatili formu. Dobili su 3. zaredom, a krajnje je vrijeme da krenu stizati Memphis prije nego što bude prekasno.

 

5 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


min, pt, sk, asist, bl, ukr, %

Ubacio je samo 8 poena, a do posljednje sekunde utakmice imao šut za tri 1/4. A onda je došla posljednja sekunda utakmice. Lopta sastrane, +2 za Rocketse. Jedan blok, drugi blok i Babo se diže na šut preko Hardena i Tuckera. Iduća slika, Tuckerova nevjerica i Babin “let” prema suigračima. Nije ga išlo čitav meč, bio je indisponiran, možda i najgori meč ove sezone. Onda se sve ispravio, pogodio kada je bilo bitno i uz Bjelicu postao još jedan naš igrač koji je srušio Rocketse u posljednjim sekundama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*