“Moramo reći Durantu da ne bude tako dobar iduću utakmicu”

Igra mačke i miša. Naćalost, duel od kojeg smo mnogo očekivali ipak je pokazao da su Warriorsi moćan tim i bez Currya, a da Spursi nisu prepoznatljivi bez Kawhia Leonarda. Na kraju, i više nego laganih 113- 92, za 1-0 u seriji za šampione.

Od samog starta GSW je pokazao ko je gazda u Oaklandu, a do poluvremena bio je +16 za domaćina.

Gledali smo moćne, šampionske Warriorse, koji su igrali fantastičnu odbranu, a sve ostalo proizilazilo je iz toga. Strašna odbrana na granici faula, vojnička disciplina, velika energija i potpuno drugačija hemija na terenu u odnosu na ono što smo gledali u finišu regularnog dela.

Igoudala se sjajno snašao na poziciji playa, JaVale McGee bio je X factor na početku meča kada gotovo da nije promašivao, a sjajno je čuvao Aldridgea, čak mu je zalepio jednu sjajnu blokadu.

Uz fantastičnog Duranta koji se čini da igra na 70 % svojih mogućnosti, držati Spurse na manje 35 % šuta iz igre, već vam nagoveštava pobedu.

Durant je završio meč sa 24 poena, 8 skokova i 7 asistencija za 31 minut, i 53 % šuta iz igre.

Kada je stao Durant, proradio je Klay Thompson koji je bio najefikasniji sa 27 poena, dao je 5 trojki iz 6 pokušaja. Oduševio je i Currya koji je sedeo na klupi. Inače Thompson igra jednu od svojih najboljih šuterskih sezona u karijeri, što dovoljno govori o kvalitetu ovog tima Warriorsa.

Nisu se Spursi predavali, borili su se za svaki loptu, ali protiv čvrste odbrane nije išlo. Videlo se to po LaMarcusu Aldridgeu, ove sezone ubedljivo najboljem igraču San Antonia. Aldridge je meč završio sa mizernih 14 poena i 2 skoka, i 41 % šuta.

Vredni pomena su Rudy Guy koji je postigao 15 poena, kao i konstatni Manu Ginobili koji i pored velike borbe, krađi, trojki, ipak ne može sa 40 godina parirati najmoćnijoj mašini u NBA. Podbacili su Murray, Anderson koji ništa nije mogao pogoditi.

Teško da do kraja serije možemo očekivati od nikada lošijih Spursa, koji i ako se Kawhi vrati teško da imaju šanse za prolaz.

Posle utakmice prava zvezda nije bio ni Durant ni Klay Thompson, već strateg Spursa Greg Popović. Na press konferenciji je bio u svom “Pop” modeu, gde je na “izvanredna” pitanja odgovarao u svom stilu.

Poručio je Durantu kako ne smije biti toliko dobar u idućoj utakmici, te da će “natjerati” Greena da poraste par centimetara do iduće utakmice i da se mora skakati višlje i kretati se brže…

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Okrnjeni Kelti otvaraju dan,nakon toga repriza prošlogodišnje prve runde - Ostatak Sveta
  2. Cavs vs Warriors: Put do finala 2018 - KOS magazin

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*