Tko dobija prvog picka?

Počela su Konferencijska Finala. Boston i GSW su svoj posao obavili i dobili su prve utakmice. Playoff je u punom jeku, uskoro nas čeka i Veliko Finale, a večeras je “Veliko Finale” za ostatak Lige. Točnije za začelje Lige. Večeras će se održati draft lutrija, odnosno dobiti ćemo poredak klubova za nadolazeći superjaki draft.

Najveće šanse za prvi pick imaju Phoenix Sunsi, kao najgora ekipa Lige, te imaju 25% šanse za prvi pick. Dolaskom Kokoškova to će se sigurno promijeniti, a biti će zanimljivo vidjeti koga će Sunsi uzeti ukoliko dobiju prvi pick. Hoće li ići na Aytona ili Dončića ili čak možda imaju nekog asa u rukavu? Nakon njih idu Memphis Grizzliesi sa 19,9% šanse, a zatim slijede Mavsi sa 13,8% i Hawksi sa 13,7% šanse za prvi pick.

Ovo su ekipe koje imaju najviše šanse za prvi pick, a najvjerovatnije će oni birati i u prvih pet pickova. Draft je superjak, ima barem 10 igrača koji imaju All-star potencijal, tako da bi ovo mogla biti prekretnica za neke ekipe. Ukoliko pogode s izborom, moći će se maknuti iz kolotečine, no svi dobro znamo da pogodak na draftu zapravo i nije toliko lagan…

Poredak od 15. do 30. picka je već poznat:

15. Wizards
16. Suns
17. Bucks
18. Spurs
19. Hawks
20. Wolves
21. Jazz
22. Bulls
23. Pacers
24. Blazers
25. Lakers
26. 76ers
27. Celtics
28. Warriors
29. Nets
30. Hawks

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*