Lebron leteo, pa preleteo Celte i Jabara

Getty Images

Cleveland je poravnao seriju, noćas su dobili Boston 111 – 102, i sada je 2 – 2. The Land is defended i serija se ponovo seli u Boston.

Meč je obeležio Lebron James, a sa 44 poena, postao je najbolji NBA košarkaš svih vremena po broju pogodaka iz igre u play offu (2.358), nadmašivši slavnog Abdul Jabbara (2.356 preciznih šuteva u doigravanju, ne računajući slobodna bacanja). Kralj je bio nezaustavljiv a svojim potezima dovodio je domaćih 20.000 navijača do transa:

Lebron je imao i pet asistencija, a najbolje ga je pratio Korver sa 14 poena, dok su po 13 dodali Hill i Tristan Thompson, koji je imao i 12 skokova. Korver je još jednom bio tihi junak Cavsa, a svojim dalekometnim šutevima pokazao je zašto i sa svojih 37 još ume da ujeda.

Najefikasniji u redovima Bostona bio je Brown sa 25 poena uz šest uhvaćenih lopti, 17 je dodao Tatum, Terry Rozier je ubacio 16 uz 11 asistencija i šest skokova, dok je Al Horford postigao 15 poena uz sedam uhvaćenih lopti.

James je šesti put u ovom play offu postigao 40+ poena, a jedino je Iverson 2001. imao sličan učinak…

“Mnogo rada sam uložio. Pre svega, u stvari, čovek odozgo dao mi je neke sposobnosti koje sam pokušao da iskoristim na najbolji način. Bio sam vredan iz dana u dan, radio na telu i na igri i na tome da budem u najboljem stanju za plej-of. Moji treneri i saigrači dozvoljavaju mi da radim stvari kojima mogu da nam pomognem da pobedimo, veruju mi. Ne računajući sedam izgubljenih lopti danas, mislim da sam sada još više zavredio njihovo poverenje,“ rekao je Lebron posle meča.

Peti meč na programu je u sredu u Bostonu.

1 Trackback / Pingback

  1. NBA play off 2018: Cavsi na krilima Lebrona stigli do izjednačenja, utakmica odluke za Rakete - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*