Ibaka u Miamiu

Sezona Toronto Raptorsa je bila razočaravajuća. Nakon najboljeg regularnog dijela u povijesti franšize doživjeli su ogorman udarac od Lebrona i Cavsa u playoffu. Nitko u Kanadi ne može biti zadovoljan nakon ovakvog ispadanja. Casey je dobio otkaz, a Ujiri razmišlja o tome da malo razdrma momčad. Jedan od najkritiziranijih igrača je bio Serge Ibaka.

Potpisao je ugovor od 20 miliona  $ po sezoni, a iako je pružao solidne partije i imao relativno dobre brojke Serge je odigrao lošu sezonu. On je u Raptorse doveden kao završni dio slagalice koja će napokon uzeti tron na Istoku, no Ibaka nikako nije uspio pomoći svojoj ekipi u playoffu. Ubacivao je 8,7 poena uz 6 skokova, a za igrača koji ima treću najveću minutažu u timu i ovako veliki ugovor to je izuzetno loše.

Zato se Ibaka odlučio prioniti treningu. Ne želi otići iz Raptorsa, želi još jednu šansu a ovo ljeto neće gubiti vrijeme. Već je počeo s treninzima u Miamiu, te naporno radi kako bi iduće sezone pružio bolje igre. Možda čak i one igre iz Thundera kada je bio jedan od boljih krilnih centara Lige.

No time to waste on Monday morning… #Leónherido

A post shared by Serge Ibaka (@sergeibaka) on

Njemu se sigurno ne ide iz Raptorsa, a i pitanje je koliko bi ekipa uopće bilo zainteresirano za njega. Nakon ovakve sezone njegove “dionice” su jako pale, čini se da više nije onaj igrač koji je bio jedan od najboljih blokera Lige. Sada se najviše oslanja na svoj šut, većinom zabija početkom utakmice, a kasnije se potpuno izgubi. Raptorsi će bez njega teško išta više napraviti, nego ove sezone. Tako da se Ibaka mora pod hitno dovesti u red i početi igrati onako kako se od njega i očekuje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*