Durant ‘pojeo’ Cavse i zakoračio na tron

Twitter / screenshot

Warriorsi imaju velikih 3-0 nakon noćašnje pobede u Clevelandu, 110 – 102, i sada ih samo jedna pobeda deli od odbrane titule.

Ovoga puta dominirao je Kevin Durant, koji je podsetio na svoja MVP izdanja iz prošlogodišnje finalne serije, a meč je završio sa neverovatna 43 poena, 13 skokova i čak 7 blokada. KD je iz igre šutiro 15 od 23, a pogodio je ključnu trojku u poslednjem minutu igre za nedostižno vođstvo svoga tima:

No, nije sve mirisalo na pobedu Golden Statea. Cleveland je bolje otvorio meč, imao je dvocifrenu prednost već u prvoj četvrtini, ali su brzim trojkama Thompsona i Duranta gosti smanjili na samo -1. Tako je bilo i u drugom delu kada Cavsi igraju čvrstu odbranu ali su sjajni i u napadu, pa nakon trojke Lova dolaze i do velikih +13. No Durant i u ovom delu vraća šampionski tim u život, pa sa svoja tada već 24 poena u poluvremenu uspeva da ublaži to vođstvo pa Cavsi imaju samo 58-52 na poluvremenu.

 

Sledi četvrtina u kojoj GSW preokreće rezultat i pored katastrofalne večeri koju ima Steph Curry – on ne može pogoditi gotovo ništa iz igre, ima 1 od 11 i svega 4 poena u ovoj deonici. Rezultatska neizvesnost traje sve do posledjih momenata utakmice kada prvo Curry pa potom i Durant trojkama rešavaju pitanje pobednika, a vrlo verovatno i novog šampiona.

Koliko je Durant dominirao na ovom meču pokazuje i činjenica da je posle njega u GSW najefikasniji bio Curry sa svega 11 poena, a po 10 su postigli Green, McGee, Thompson i Bell.

Na drugoj strani Lebron James je završio sa 33 poena, 11 asistencija i 10 skokova, i ovo mu je deseti triple double u finalima po čemu je rekorder.

Kevin Love je završio sa 20 poena i 11 skokova, dok je Hood dodao 15 poena sa klupe.

1 Trackback / Pingback

  1. Cleveland Cavs 2017 - 2018: Poslednji čin 'Kraljevske' predstave - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*