Slobodne zvijeri

Preneseno sa: Aktualac

Nekada glavne zvezde svojih ekipa, centri su u savremenoj košarci došli na nivo marginalnih igrača. Ipak pojava centara poput Embiida, Jokica, Townsa ili Capele najavljuju mnogo bolje dane za visoke momke.

I među centrima ima veoma dobrih igrača koji su jos uvek slobodni agenti. Mi cemo predstaviti trojicu,

Greg Monroe (28) je imao turbulentnu sezonu. Promenio je tri kluba (Milwaukee, Phoenix i Boston), a sa Celticsima je igrao i u playoffu ali ne sa nekom posebnom minutažom (9.5 minuta po mecu). Prošle sezone je postizao 10.3 poena uz 6.9 skokova za nešto više od 20 minuta po utakmici. Previsok ugovor koji je imao prethodne sezone definitivno nije opravdao, ali bi za minimalac mogao biti sigurna investicija.

Alex Len (25) je pet godina bio član Phoenix Sunsa i za 20 minuta u igri nakon ulaska sa klupe imao je sasvim solidnih 8.5 poena i 7.5 skokova. Prošle sezone je primao 4.2 miliona dolara i čini se dosta neobičnim da sa iskustvom kojim ima još uvek nema klub.

Marreese Speights (31), popularni Mo’ Buckets, ima desetogodišnje iskustvo igranja u NBA sa ukupno šest timova. Prethodnu godinu je proveo kao rezervni centar u očajnom Orlandu, a za 13 minuta ostvarivao je 7.7 poena uz 2.6 skokova i nešto ispod 40% realizacije iz igre. Iako mu je prošla godina bila za zaborav, trebalo bi da ima još “goriva” u nogama ovog igrača.

Nastavljamo dalje sa predstavljanjem igrača po pozicijama koji su i dalje slobodni agenti. Sada su na red došli igraci na poziciji krilnog centra.

Trevor Booker (30) je prošlu sezonu proveo u čak tri kluba – sezonu je počeo u Netsima, nastavio je u 76ersima, a završio u Pacersima. Pošto je u playoffu odigrao minornu ulogu, Pacersi nisu produžili ugovor sa njim. Prošle godine je zaradio nešto više od 9.000.000 $, ali ovaj put će morati da se zadovolji sa mnogo manjim novcem. Postizao je 6.3 poena uz 4.7 skokova za 17 minuta po meču.

David West (38) je već u poznim igrackim godinama, i prema sopstvenim rečima – razmišlja o penziji. Možda i je i to razlog neangažovanja ovog iskusnog igrača koji se prethodne sezone i u dresu Warriorsa pokazao kao izuzetno koristan igrač i pouzdan šuter sa poludistance.

Noah Vonleh (23) je uspeo da za četiri NBA sezone promeni tri ekipe. Povrede su uticale da ovaj krilni centar ne pokaže sve sto moze, ali je svakako jedan od onih koji zaslužuje da dobije novu šansu. U dresu Bullsa je odigrao 21 utakmicu nakon trejda iz Blazersa za solidnih 6.9 poena i 6.9 skokova za 19 minuta po meču.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*