Prokletstvo 76ersa se nastavlja

Youtube / screenshot

Vjerovatno nam je svima poznato prokletsvo Bele Gutmana koji je prokleo nogometnu ekipu Benfice da nikada neće osvojiti europski naslov. Otada su izgubili čak 8 europskih finala. Sada već sličnu stvar možemo usporediti i s Philadelphiom. Samo što se njihov “krvnik” još ne zna, no čini se da ima neka kletva oko njih.

Otkada su počeli “proces” rebuildinga niti jedan njihovi prvi pick nije odigrao svoju rookie sezonu u potpunosti. Od  2013. godine kada su birali Michael Carter Williamsa niti jedan njihov rookie nije prošao bez problema s povredama. MCW je imao nevjerovatnu rookie sezonu, no poslije toga je totalno propao..

2014. godine Embiid je bio 3. pick drafta. Poznat nam je njegov zdravstveni karton, propustio je čitave prve 2 sezone, da bi u trećoj odigrao samo 31 utakmicu. Eksplodirao je prošle sezone, kada je izabran u All Star petorku Istoka i pokazao svoj kvalitet. No mnoge još hvata strah kada je njegovo zdravlje u pitanju.

Prokletstvo Philadelphie, Embiid u šoku!

Nakon njega Jahilli Okafor. Prva sezona 53 utakmice, u drugoj okruglih 50. Kod njega nije bilo težih povreda, no imao je dosta sitnih problema, te je presjedio gotovo polovicu sezone.

Pre dvije sezone, australska senzacija je Ben Simmons je bio prvi pick. No, neugodna povreda stopala nakon je učinila svoje i Simmons je cijelu 2016-17 sezonu presedio, da bi svoj potencijal pokazao prošle godine kada je izabran za rookie igrača godine.

Slična stvar se dogodila i sa prošlogodišnjim prvim pickom, Markelle Fultzom. Fultz, nije imao početak iz snova u NBA. Nakon povrede ramena, i odigrana svega četiri meča, morao je na dužu pauzu i oporavak. Iako je inicijalno trebalo da odsustvuje svega nekoliko sedmica, on je van terena bio duže od čeitiri meseca, a vratio se pred kraj regularnog dela, nedovoljno spremam za izazove, posebno one u play offu.

I konačno stižemo do 2019, aktuelne, godine, koja ponovo pokazuje da je Phila uklet klub, bar kada su igrači sa drafta u pitanju. Njihov rookie, Zhaire Smith povredio je stopalo level noge zbog kojeg će morati na operaciju te će propustiti 2-3 meseca.

Smith se tako priključio sada već celoj petorci Sixersa koji su zbog povrede odsustvovali, Simmonsu, Embiidu, Fultzu, Noelu…

 

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Crne slutnje se obistinile - Ostatak Sveta
  2. "Zaboravljeni" se oporavio - Ostatak Sveta
  3. Embiid ima problem, a on se zove - Butler! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*