“Mi insistiramo da se igra za reprezentaciju”

Sacramento Kings / twitter

Sacramento je ponovo interesantan u košarkaškoj javnosti Srbije. Nakon nekadašnjeg sjajnog dua Divac – Stojaković, Srbija ponovo ima dvojac koji je predstavlja na terenu. Bogdanu Bogdanoviću pridružio se ovoga leta Nemanja Bjelica, i sigurni smo da će se igre ovoga tandema pratiti sa zanimanjem.

Veliko je pitanje da li ćemo ih gledati i u dresu Srbije ove jeseni. Ohrabrujuće reči stižu od zvaničnika Kingsa, ‘našeg čoveka’.

Poslednjih godina priče o otkazima sve su učestalije, a evropske reprezentacije naročito upiru prstom u NBA timove kao krivce. Međutim, Peđa Stojaković, nekada as a danas skaut Kingsa u velikom razgovoru za Sportklub, kaže da timovi ne zabranjuju svojim igračima da nastupaju za nacionalne timove. U slučaju Sacramenta je čak suprotno:

“Nije uopšte to slučaj, ni od dana kada sam bio aktivni igrač pa sve do sada kada sam u menadžmentu, nikada nije postojala ta zabrana. Mi čak insistiramo da naši igrači budu aktivni preko leta, da igraju košarku, a nema boljeg načina od igranja za reprezentaciju”.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Potvrđen nastup NBA zvijezda! - Ostatak Sveta
  2. "On je odlučio da ne igra" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*