Prvi showman među divovima

screenshot

Naši igrači osim što su svojim potezima oduševljavali na terenu, oprobali su se i u svetu reklama. Neki više, neki manje, uspešno. Uostalom, Amerika je raj za showtime.

Vlade Divac

Amerika je sa simpatijama prihvatila ‘prvu bradu’ NBA, kako je Vladu Divca prozvao jedan od američkih komentatora. Vrlo brzo postao je zaštitni znak kluba iz LA, pa je svoje mesto dobio i u reklamama. Jedna od njih je reklama za brijače iz 1990 godine. U kadru su Divac i njegovi saigrači iz Lejkersa . Vlade je sveže obrijan “Šik” brijačem. Green i Thompson dva puta ga pitaju kako je, a on na srpskom odgovara “Nema problema!”, uz titl na engleskom.

Jedan od smešnijih spotova je onaj sa Tyronom Mougy Boguesom, u reklami ESPN-a za NASCAR:

Boban Marjanović

Dok je igrao za Spurse, Boban je bio angažovan u jednom reklamnom spotu. Svojom visinom i karakterom, iako je igrao vrlo ograničeno, brzo je stekao simpatije navijača. Koliko je popularan pokazuje i to što je posle samo nekoliko meseci u NBA ligi snimio i prvu reklamu. U pitanju je reklamni spot za jednu prodavnicu automobila koja se bavi distribucijom “Nisana”, a pored Bobija u reklami učestvuje i njegov saigrač Danny Green.

Da je showman uverio nas je i u nekoliko situacija prošle sezone, kada je sa klupskim drugarom Tobiasom Harrisom izvodio smešne plesove:

Dok drugi prolivaju znoj, Bobi pleše!

Predrag Drobnjak

“Aooo, pa ovo je sjajno”.

Ni Predragu Drobnjaku sigurno ni samom nije jasno šta je hteo da kaže i postigne u jednoj od najsuludijih reklama, koja je besmislena, ali je svakako smešna…

Peđa Stojaković

Jedan od najboljih “trojkaša” NBA lige Predrag Stojaković snimio je dve upečatljive reklame. Jedna od njih bila je najava za NBA sezonu 2005. godine, i zasnovana je na simpatičnoj zabuni koja može da nastupi zbog različitih mera koje važe za obuću u SAD i Evropi. Pojavljuju se i NBA-legende Wilkins, Walton, Smith…

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Predrag Drobnjak - Ostatak Sveta
  2. Kršni Bjelopoljac, meke ruke i velikog srca - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*