Najpošteniji igrač Lige

Screenshot/Twitter

Tijekom povijesti NBA Lige, postojalo je mnogo igrača koji su tjerali svoju pravdu protiv sudaca. Počevši od Sheeda Wallacea koji je popio nebrojeno puno tehničkih grešaka, pa sve do danas i do Greena i Cousina koji trenutno predvode Ligu. Teško je pronaći igrača koji to ne radi, no postoji jedan aktivni igrač koji nikada nije bio kažnjavan.

Playmaker Grizzliesa, skupo plaćeni Mike Conely tijekom svoje čitave karijere, koja traje već 11 sezona, nikada nije dobio Flagrant, tehničku ili isključujuću grešku.  Nikada nije ulazio u sukob sa sucima, gotovo nikada ne priča sa njima, te je po ovome dostignuću rijedak primjer u današnjoj NBA Ligi. Istina, jednom jest dobio tehničku grešku, prije nekoliko godina, no kasnijom analizom je utvrđeno da je to bila greška i tehnička je maknuta.

Osim njega, valja izdvojiti i Walta Fraizera, sjajnog beka Knicksa koji ih je vodio do najvećih uspjeha. On je također kao Conely, nikada nije dobio tehničku, flagrant ili isključujuću grešku. Fraizer je igrao 13 sezone i preko 800 utakmica, a opet je izdržao bez prigovora i grubosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*