Prkosno dite u Hrvata!

FIBA / screenshot

Mlada selekcija Hrvatske, uzrasta do 16 godina, igra u polufinalu Evropskog prvenstva čiji je domaćin Novi Sad. Protivnik je Francuska a meč je na programu danas u 18.15 časova. Francuzi su u četvrtfinalu pobedili Srbiju, dok su Hrvati slavili nad favorizovanom Litvanijom, 80 – 78 i to blokadom mladog Bošnjaka u poslednjim trenucima:

No, igrač koji pleni pažnju na ovom EP i koji je Hrvatsku sigurno vodio među četiri najbolje selekcije u svom uzrastu zove se Roko, a preziva košarkaški poznato – Prkačin. Mladi Prkačin, 201 cm visoki krilni centar igra fantastično, a beleži 18.2 poena, 10.2 skokova i 4.2 asistencije. Svi su oduševljeni:

Roko, koji igra za Cibonu, je sin nekadašnjeg košarkaša Cibone i Hrvatske reprezentacije, Nikše Prkašina. 208 cm visoki Prkačin senior bio je poznat po borbenost, prgavom karakteru, incidentima, ali i velikom doprinosu koji je dao hrvatskoj košarci. Još jedan sin poznatog košarkaškog oca – Ivan Perasović (sin nekadašnjeg šutera Hrvatske Velimira) – igra za ovu selekciju, a njih dvojica su na sebe pažnju skrenula još prošle godine kada su igralu sa Cibonom u finalu prvenstva Hrvatske za kadete.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Mladi Hrvati na krovu Evrope! - Ostatak Sveta
  2. Najbolji kadet Evrope napustio Cibonu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*