Srbija: Sharing is caring!

screenshot

Igra mačke i miša u duelu Srbije i Portorika. Srbija je ubedljivo pobedila i svog četvrtog rivala u nizu, bilo je 90 – 47. Već na poluvremenu bilo je velikih +23, a Srbija je rešila sve četvrtine u svoju korist.

Nemanja Bjelica (18 poena, 6 skokova, 3 asistencije), Boban Marjanović (16 poena, 4 skoka) i Nikola Jokić (14 poena, 10 skokova) bili su najbolji u redovima Srbije. U strelce se nisu upisali Milutinov i Micić, no playevi Srbije – Mici i Jović kombinovano su podelili čak 17 asistencija. Bogdan Bogdanović odigrao je jednu slabiju šutersku utakmicu, meč je završio sa svega 5 poena (1 pogodak iz igre, iz 8 pokušaja).

FIBA

Srbija ubija Portorikance svojim najjačim adutima – šutu iz igre (56 % naspram 27 % uspešnosti za Srbiju), skokom (48 naspram 26) i asistencijama (30 naspram 11).

Ono što svi ističu kao jednu od glavnih vrednosti i snaga ovog tima Srbije je nesebičnost i saradnja. To dokazuju i ove dve akcije u kojima su akteri Jović i Marjanović, a koje je FIBA nazvala – sharing is caring!

Serbia Amazing Assists – SRB v PUR – FIBA Basketball World Cup 2019

? Sharing is caring #FIBAWC #SrbijaGotGame ??

Posted by FIBA on Friday, September 6, 2019

1 Trackback / Pingback

  1. Dan 7: Talijani ispustili nemoguće, Srbija nastavlja uvjerljivo - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*