Dan 7: Talijani ispustili nemoguće, Srbija nastavlja uvjerljivo

Prvi meč drugog kruga odigrali su Poljaci i Rusi. Momci kojima gotovo nitko nije davao šansu nastupati će u četvrtfinalu. Poljaci su srušili Ruse, 79-74 i tako došli do povijesne pobjede i nastupa u četvrtfinalu. Rusi su još jednom razočarali. Najbolji kod borbenih Poljaka je bio Ponitka koji je ubacio 14 poena  uz 9 skokova i po 3 asista i ukraden lopte. Waczynski je dodao 18, a Kulig je još jednom odigrao bitnu ulogu sa 10 poena i 7 skokova. U redovima Rusije Kulagin je dao sve od sebe. Ubacio je 21 poen, no osim Antonova i Vorončevića nije imao preveliku podršku suigrača.

Srbija je nastavila suvereno. Razbili su i Portorikance, mašinerija je odigrala baš koliko treba. Nitko se ponovno nije previše trošio, Sale je maksimalno rotirao i nema znakova umora niti kod jednog igrača. Što su sjajne vijesti.

Srbija: Sharing is caring!

Latinoamerički derbi je pripao Argentincima. Venecuela nije bila dostojan protivnik Scoli i ekipi, te je Argentina dobila meč sa laganih 20 razlike.

Derbi dana su igrali Španjolska i Italija. Za Talijane je ovo bio ključni meč koji nisu smjeli izgubiti. Krenulo je sjajno, imali su 15-5 u prvoj četvrtini. Galinari je sipao sa svih strana i Italija je izgleda vrlo dobro na parketu. Totalno su “ugušili” Gasola koji se nije naigrao na ovom meču. Na krilima Rubia i Lulla Španjolci se vraćaju i čak preokreću rezultat. Posljednja četvrtina je bila prava drama. Nakon trojke Galinaria Italija je otišla na 4 razlike. Nakon toga Datome blokira Rubia i imali su priliku za završni udarac. Bellineli je “ušao u zonu”, no ne onu dobru. Šutirao je iz nerezonskih pozicija, naravno promašio i dopustio Španjolcima da se vrate. Ovi priliku nisu propustili i preokrenuli su rezultat. Na kraju su dobili 67-60.

Galo je opet bio najbolji. Ubacio je 15 uz 5 skokova, ali Belineli je bio tragičar. Ubacio je 7 poena, uz katastrofalan šut. Uputio je ukupno 16 šuteva, pogodio samo tri, dok je trojke šutirao 3/10. Rubio je odradio odličan posao. Ubacio je 15 uz 7 asista, dok je Llull dodao 11 s klupe. Gasol je totalno uštopan. Jedine poene iz igre postigao je na samom kraju utakmice, a uzeo je i samo 4 skoka dok je igrao gotovo pola sata.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*